вівторок, 03 грудня 2013 16:45

"Країну перетворять у кримінальну зону" - мітингувальники під Радою вимагали відставки Азарова
11

Фото: Фото: Сергій Старостенко

- Братан, тут только своих пускают. Ты свой?, - обурюється міцний хлопець у спортивному одязі на проході до сцени Партії регіонів під Верховною Радою. Тут зранку "регіонали" становили сцену, мітингують близько 300 людей за Віктора Януковича, тримають партійні прапори. Їх з усіх боків охороняють міліціонери. На сцену виходить нардеп-"регінал" Вадим Колісніченко. Починає скаржитись, що наймані чоловіки під час мітингу Євромайдану арматурою побили "Беркут".

- Эти наемные молодые люди со "Свободы" - фашисты. Они желают совершить государственный переворот. Но фашизм не пройдет. Киев — это не столица оппозиции, Кеив — это столица государства, - каже зі сцени нардеп Колісніченко. Тритисячний натовп у Маріїнському парку освистує його промову, люди сміються.

- Ганьба!, - кричить декілька разів біля металевої огорожі Верховної Ради політолог Олександр Палій. В цей час починається засідання Верховної Ради. Опозиція вимагає викликати у Раду Кабінет Міністрів. О 12.50 у сесійну залу приходять міністри. Азаров повідомляє, що не боїться погроз.

- Відставка, - скандує опозиція. Далі пропонує законопроект про відставку уряду та прем'єр-міністра Миколи Азарова. Проте законопроект не набирає необхіну кількість голосів. За проголосувало 186 парламентарів.

Тим часом в Маріїнському парку люди продовжують збиратися.

- Хлопці, просимо всіх покинути територію. Зараз "тітушки" провокують "Беркут", можуть бути бійки, - кричить хлопець, у нього на рюкзаку пришита вишивка з партії "Свобода". За мить трьохтисячний натовп починає швидко розходитись у бік Хрещатику.

- Він мені вже у горлі той Янукович. Через нього лишився файної роботи, переймаюсь тимчасовими заборітками. Це нормально? Дружина вагітна дома сидить. Ця влада повідберала у нас в Чернівцях всі відпочивальні комплекси, - каже дорогою до іншого входу в парламент 32-річний Олег Поляк. Тут на клумбі стоїть 54-річний Григорій Бібік у теплому пуховику, тримає на на довгій дерев'яній палиці голову свині, взерху надів хутряну шапку.

- Ця людина являється головнокомандуючим? Ця людина визначає курс нашої держави? Тоді я не людина, і мій народ не люди, - каже неголений 54-річний Григорій Бібік, приїхав мітингувати з міста Гуляйполе Запорізької області. Біля нього фотографуються люди.

- Создадим русский свинарник во главе с прєзідентом, - викрикує песіонер, що проходить повз.

- Відставка! Революція!, - кричить натовп. Біля вивіски "Комітет Верховної Ради" провісили плакати з написом: "Чечетов веди свою комадну на каток, который полит людской кровью", "Межигір'я — людям під санаторій". Неподалік студент махає заляпаним кров'ю національним прапором.

- Хочу добитись справедливих виборів. Якщо у мене забрали голос на виборах, то получається я ніхто, - каже киянин Михайло Лукін, 66 років. - Треба покарати виних у цьому нічному розбої "Беркуту" на Майдані. Наша країна у розвитку відстала на сто років, а люди стали бидлом.

- Така зневага, яка йде від влади до людей — це вже занадто, - каже киянин 71-річний Микола Тарасенко. - Хочу добиться відставку правітельства. Ну, а дальше перезагрузка всієї влади. Від Верховної Ради вулицею йде екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. До нього збігається натовп.

- Зараз дуже зайнятий. Не здавайтесь, стійте тут, - біжить він у бік метро Хрещатик по вулиці Інститутська.

- Ця влада — бандюки, ми їх не вибирали, - каже директор кредитної спілки 58-річний Микола Малишко, приїхав з міста Городище Черкаської області.

- У багатьох з них кримінальне минуле. Наших дітей чекають страшні песпективи. Тому сьогодні єдиний шанс, щось змінити, Якщо ця влада вкоріниться, то пройде десять років і це буде концтабір. Країну перетворять у кримінальну зону з їхніми поняттями і порядками. У нас в районі через їхніх смотрящіх на жодну посаду в бюджетні установи не пройдеш, без його височайшого повеленія. Не дай бог посядеш, то пресують. Навіщо нам та Росія? Ми там були. Нам треба йти в Європу і жити так, як там. У мене донька вчиться у Варшаві, я був у Німеччині. Ми бачили, як там живуть люди.

Біля Кабінету Міністрів з понад дві тисячі мітингувальників, всі входи держустанов та проїжджу частину перекрили. Вулицею вусатий чоловік роздає з картоної коробки бутерброди з шинкою та сиром. До нього підбігають кілька студентів, беруть по одному.

- На шару не буває. Це на благо країни, - сміється чоловік з коробкою бутербродів.

Наразі обурені владою люди продовжують мітинг, пікетують Кабмін. Вимагають відставку уряду та імпічмент президента.

Зараз ви читаєте новину «"Країну перетворять у кримінальну зону" - мітингувальники під Радою вимагали відставки Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

73

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути