вівторок, 03 грудня 2013 15:29

Опозиційна франшиза в Одесі належить регіоналам

Опозиційна франшиза в Одесі належить регіоналам
Фото: insurance-ukraine.com.ua

Неухитному прагненню влади знищити українську опозицію треба віддати належне. Було б суперово, якби так само цілодобово, натхненно з залученням неймовірних фінансових та людських ресурсів регіонали працювали над кричущими проблемами економічної політики країни.

Платіжний дефіцит України - 8 відсотків ВВП, в два рази більше, ніж має бути. Величезний дефіцит бюджету - 6 відсотків. Держборг - 40 відсотків ВВП, а сам ВВП знижується вже п'ять кварталів поспіль! Інвестиції також знижуються. Складно вигадати гіршу економічну політику, ніж ту, яку веде Янукович в Україну! – це слова головного спеціаліста по українській економіці в Америці видатного економіста, який на прохання Сенату США два тижні тому давав оцінку подіям в Україні - Андерса Ослунда.

До 2015 року Україна вже стала б повноправним членом ЄС, а не позичала б "у Сірка очі" на саміті у Вільнюсі, намагаючись розповідати через урядових спікерів про те, що "Розвороту в політиці України немає, нам потрібна Європа" водночас зупиняючи напередодні абсолютно нікчемним та завідомо незаконним рішенням Кабміну всі процеси підготовки до укладання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом".

Про що говорять такі заяви західних експертів та поведінка української влади?

Перше – попри потужне інформаційне окозамилювання владою політичної і економічної ситуації в країні, за допомогою всіх наявних методів – масованою пропагандою в скуплених медіа: телебачення, газети, журнали, інтернет-ресурси. Небаченими хакерськими атаками, а фактично кібервійною проти незалежних ЗМІ - світова демократія дуже добре орієнтується в українських реаліях, насамперед саме завдяки незалежним журналістам, громадським активістам та опозиційним політикам.

Друге – ні ЄС, ні США не оцінили акторську майстерність української влади і чітко розуміють методи, які влада використовує проти політичних опонентів. Юлія Тимошенко попри всі намагання української громади та Заходу залишається в тюрмі, регіоналівські політтехнологи щодня роблять спроби пересварити опозиційних лідерів, а їх самих в очах громадян виставити негідниками. Всі ви знаєте про останні взлами поштових скриньок політиків, прес-секретарів, інтернет-фейків та іншого бруду. Але самими фейками у світовій павутині затійники не обмежуються, про це трохи згодом.

Які головні задачі переслідує влада?

Будь що, будь якою ціною втриматись на політичному олімпі. Однією з основних технологій влади являється спроба сформувати громадську думку українців, що саме вони (влада) - це БІЛЬШІСТЬ, а опозиція і українці -МЕНШІСТЬ.

На перший погляд місія нездійсненна, бо кожен громадянин України, та й вони самі розуміють, сьогодні в опозиції до купки олігархів та їх політичних маріонеток знаходяться не просто низка опозиційних політиків, а без перебільшення весь народ Україні – від Донецька до Львову. Але не можуть вони визнати свою безпорадність, прийти на килим до Януковича і сказати:

Віктор Федорович вигляньте у вікно – бачите там Майдани? А сотні тисяч людей без партійної символіки? Тут вони не за когось, вони всі ПРОТИ ВАС! І це лише маленька частина доведених Вами до зубожіння та відчаю людей.

На що ж розраховує ця зграйка мілліардерів? Розрахунок один – максимально забруднити "воду". Бо тільки в мутній воді протистоянь легко ловити золоту рибину. Зіштовхнути між собою Лівий і Правий берег Дніпра, пересварити опозицію, а опозиційних політиків дискредитувати та виставити одноклітинними маргіналами.

Задача Банкової №1

Але задача Банкової №1 – керувати опозицією, розставляючи на керівні посади обласних та районних осередків своїх людей. Таким "кротам" дозволяється багато – критикувати владу, вдавати бурхливу опозиційну діяльність, але в ключові моменти, саме їх руками регіонали виконують брудну роботу. Чим відводять від себе невдоволення людей, мовляв: при чому тут ми? Це безтолкова опозиція між собою щось не поділила. Зрозуміло, що "за шкідливість" фарбовані лиси отримують не молоко, а таке собі роялті, щоправда за франшизою опозиції.

Вбивство Майдану. Замовник. Організатор. Кіллери.

Так декілька днів тому, в.о. "смотрящого за Одесою" поставили завдання – не допустити мітингів за євроасоціацію, в разі мобілізації людей – Майдан розігнати.

В той же вечір на килим до "організатора - смотрящого" прибули виконавці.

Олександр Остапенко (глава фракції "Фронту Змін" в Одеській міській раді) та Андрій Юсов (глава одеської регіональної організації "УДАР") креатура нардепа Курінного, змінившого на шляху до Парламенту не одну партію: КПРС, Партію демократичного відродження України, Ліберальну партію, партію "Реформи і порядок", "Нашу Україну", БЮТ і Партію вільних демократів. Залишав їх переважно не за власним бажанням, а зі скандалом.

Здавалось би завдання не з легких. З одного боку ПР вимагає не допустити Майдану, з другого Яценюк і Кличко вимагають мобілізації одеситів.

Щоправда рішення було знайдено швидко, а методи вже обкатані не раз.

Майдан треба заборонити рішенням суду. Хто звернеться? ПР – ні. Сама опозиція. Треба знайти жертву? Будь ласка.

Один з "опозиціонерів" запропонував вбити одним пострілом декількох зайців:

Робимо фейкові звернення від Європейської партії, (не від нас же робити:).

Окружний суд посилаючись на співпадіння мітингів та заяв різних опозиційних сил забороняє проведення мирних зібрань.

В ЗМІ запускаємо меседж,що Чорнолуцький (голова місцевої ЄП) продався регіоналам, тому саме через нього і розігнали людей.

Довідка:

Інструментами втілення задуму стали ручні чиновники одеської міської ради - заступник голови Марія Єременко (депутат партії регіонів, яка має неабиякий досвід у жонглюванні "лівими"документами).

Незважаючи на зміну політичною орієнтації знаходиться в тісних стосунках з "опозиційними" соратниками Юсовим та Остапенко. Історія цих взаємин тягнеться з 2006-2009 року, коли заступниця була депутатом від Блоку Гурвіца.

Та начальник департаменту Олександр Іщенко (він же фактичний секретар фракції ПР в міськії раді, екс-адвокат Боделана та захисник Гурвіца. Зазначимо, що для Іщенка цей "фортель" з фейковими заявами далеко не ноу-хау. Ще в 2005 році, він з помічниками сфальсифікував аналогічну заяву від міського осередку європейців, розбавивши "звернення" низкою громадських організацій-фантомів. Цікаво, що перелік вулиць тоді, точно співпадає з переліком поданим у 2013 році. Щоправда скандальне рішення Окружного адміністративного суду "затійникам" вдалось вибити не одразу. Тільки після третьої спроби і дзвінка "зверху" їм все таки вдалось переконати ( $?) голову суду, і вже під час нічних (!) засідань було прийнято рішення відмовити всім політичним силам і ГО у проведенні мирних зібрань.

Що отримуємо?

Не потрібно напружуватись для імітації мобілізації людей, на закиди Яценюка та Кличка в бездіяльності – відповідь є, - "злочинна влада" заборонила.

Усуваємо Чорнолуцького як основного конкурента на майбутніх виборах міського голови.

Вказівка Банкової виконана

Отакий ґешефт по-одеськи. Все як у відомому анекдоті:

Абрам, чому ти не спиш? Сара, не можу, я винен Мойші 100 долларів. Зачекай, каже Сара і стукає в стіну. Мойша, Абрам сказав, що не віддасть тобі 100 доларів. Лягає і каже Абраму: Хай тепер Мойша не спить.

Зараз ви читаєте новину «Опозиційна франшиза в Одесі належить регіоналам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути