вівторок, 03 грудня 2013 16:23

Європа зацікавлена ​​у співпраці зі стабільною Україною, - політолог

Ескалація напруженості в Україні, а тим більше силові зіткнення між прихильниками і противниками чинної влади закриють Україні дорогу до Європи і, навпаки, відкриють - до Росії. При цьому мова буде йти не про співпрацю з Росією , а про "здачу " України сусідній державі , а , можливо, і в найгіршому варіанті такої "здачі" - через розкол держави і суспільства. Таку думку висловив президент Української академії політичних наук Микола Михальченко .

"І "верхи" і народ повинні зрозуміти очевидну річ: Європа зацікавлена ​​у співпраці зі стабільною Україною , в якій виконуються закони, в якій працює виробництво і населення - більш-менш платоспроможне . " Витягати " кризову Україну , а тим більше Україну в стані громадянської війни не буде ні Європа , ні США . А ось Росія готова витягнути ( в сенсу потягнути на себе ) якщо не всю країну, то принаймні , її половину , південний схід. Тому в ескалації напруженості немає інтересу українських правлячих груп , немає інтересу переважної більшості населення , немає інтересу Заходу. Є лише один інтерес , про який я сказав ", - зазначив Микола Михальченко .

"Опозиція сьогодні опинилася у вкрай складному становищі. З одного боку , вона розуміє , що продовжуючи зберігати "градус" в суспільстві , вона грає на користь Росії. З іншого боку , пом'якшити риторику , відмовитися від категоричних вимог вона не може , оскільки це викличе нерозуміння Майдану. Єдиний варіант - як для опозиції , так і для влади : треба переступити через особисті амбіції , нерозуміння і разом спробувати пояснити людям , як загрожує цілісності країни подальша ескалація напруженості " , - сказав експерт.

За словами Миколи Михальченка , " в даному випадку на поступки мають піти і влада , і опозиція, і Майдан. Президент заявив , що інцидент з побиттям студентів 30 листопада буде розслідуваний і винні - покарані. Важливо , щоб це не залишилося словами. Водночас , мислячі люди повинні відмовитися від гасел , реалізувати які мирним шляхом неможливо " , - сказав Микола Михальченко .

Зараз ви читаєте новину «Європа зацікавлена ​​у співпраці зі стабільною Україною, - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути