пʼятниця, 09 грудня 2016 20:21

Консула України не пустили до політв'язнів в Росії

Консула України не пустили до політв'язнів в Росії

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з відмовою російської влади у зустрічі консула України з громадянином Станіславом Клихом. Українця засуджено до 20 років ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров припустив, що обмін Клиха можливий.

Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ.

"Нахабне і безпідставне ігнорування так званим правосуддям Російської Федерації законного права консульської посадової особи відвідати громадянина України власної держави стало черговим свідченням упередженості суду щодо цієї резонансної справи і підтвердженням спроб приховати наслідки нелюдського поводження у відношенні Станіслава Клиха", - повідомили в МЗС України.

МЗС України вимагає від РФ невідкладно надати дозвіл українському консулу відвідати незаконно утримуваних в РФ громадян України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Карпюка можуть етапувати до української колонії.

Верховний суд Чечні 26 травня 2016 року засудив українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха до 22,5 і 20 років ув'язнення в колоніях суворого режиму. Вказують їм участь у бойових діях проти федеральних військ в першу чеченську кампанію в складі організації УНА-УНСО.

Зараз ви читаєте новину «Консула України не пустили до політв'язнів в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути