Ексклюзиви
пʼятниця, 09 грудня 2016 18:41

Лавров допустив обмін Сенцова, Сущенка і Клиха за схемою Савченко

Лавров допустив обмін Сенцова, Сущенка і Клиха за схемою Савченко

Про можливий обмін українських політв'язнів заговорив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. Це відбулося на прес-конференції під час міністерської зустрічі ОБСЄ у Гамбурзі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Росія допускає, що українців-в'язнів, які перебувають на території РФ, можна обміняти на росіян, які перебувають в Україні". Так Лавров прокоментував питання про те, чи можливе звільнення українських заручників, серед яких журналіст назвала Сенцова, Сущенка і Клиха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада не визнає окупації Криму

"Що стосується цих людей, тут є юридичні можливості. Їх уже використовували, коли відбувся обмін Надії Савченко. В українських тюрмах теж є російські громадяни", - заявив Лавров.

Від конкретики міністр утримався.

2 грудня на засіданні Ради з культури та мистецтва при президентові РФ російський режисер Олександр Сокуров попросив Володимира Путіна переглянути судове рішення щодо Олега Сенцова. Путін відповів, що такі справи може вирішувати лише суд.

За словами Путніна, Сенцова заарештували не за творчість, а за терористичну діяльність. Також російський президент наголосив, що справа дуже чутлива і пообіцяв мати це на увазі.

Зараз ви читаєте новину «Лавров допустив обмін Сенцова, Сущенка і Клиха за схемою Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути