понеділок, 25 травня 2015 17:49

Командувач ВДВ розповів, яка зарплата у бійців АТО

Командувач ВДВ розповів, яка зарплата у бійців АТО
Фото: Reuters

Українські солдати можуть отримувати зарплату від мінімальної до рівня менеджера середньої ланки.

Командувач ВДВ України Михайло Забродський запевняє, що для кожного військового ставка індивідуальна, пише "Ліга.Новости".

"Солдат, який не має вислуги років, тобто в армії до цього не служив ані дня, приходить до нас з нуля - поки він проходить підготовку як курсант (близько 75 днів, - прим.ред.), буде отримувати смішні гроші. Але після того, як він отримає призначення до частини і якщо він не в зоні АТО, то він буде отримувати близько 3000 гривень. Щойно боєць приступає до виконання завдань у зоні АТО - його зарплата подвоюється і складе близько 6000 гривень. Якщо, наприклад, людина свого часу прослужила за контрактом 10 років, то база у нього буде 5000 гривень, а в зоні АТО - 10 тисяч гривень", - пояснює Забродський.

Він також додав, що це приблизні підрахунки, і зарплата в різних частинах за різних умов може відрізнятись. Він нагадав, що за знищену ворожу техніку бійці отримують премії - 12 тис грн за підбиту автівку, 48 тис. грн за танк, а за систему залпового вогню дадуть 60 тис. грн.

Нагадаємо, раніше в Генштабі заявляли, що початковий рівень заробітної плати рядового солдата становить близько 1800 грн

 

 

Зараз ви читаєте новину «Командувач ВДВ розповів, яка зарплата у бійців АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути