пʼятниця, 17 січня 2020 11:00

Гончарук має заявляти про відставку Верховній Раді — закон

Гончарук має заявляти про відставку Верховній Раді — закон
Голосування за відставку Гончарука потягне відставку всього складу Кабінету міністрів України. ФОТО: Facebook-сторінка прем'єра

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук, за законом "Про Кабінет міністрів", має право заявити про свою відставку Верховній Раді.

Про це йдеться у 15-й статті закону.

Після чого Верховна Рада продовж 10 днів має розглянути це питання. Якщо парламент голосує "за" — прем'єра звільняють у день голосування.

Голосування за відставку Гончарука потягне відставку всього складу Кабінету міністрів України.

Закон "Про Кабінет міністрів" не передбачає варіанту, що прем'єр-міністр подає заяву про відставку президенту. Однією з трьох освіт Гончарука є освіта за спеціальністю "Правознавство" у Міжрегіональній Академії управління персоналом.

В Україні Верховна Рада як призначає, так і звільняє прем'єр-міністра. Призначення відбувається за поданням президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко заступився за Гончарука

17 січня прем'єр-міністр Олексій Гончарук написав заяву про відставку й передав її президенту Володимиру Зеленському з правом внесення в зал парламенту.

15 січня ввечері нардепи від "Слуги народу" Олександр Дубінський, Максим Бужанський і Олександр Куницький шукали у Кабінеті міністрів прем'єра Олексія Гончарука, щоб "змусити його піти у відставку".

16 січня опублікували частину розмови нібито прем`єр-міністра Олексія Гончарука, міністра фінансів Оксани Маркарової та двох заступників голови Нацбанку Катерини Рожкової і Дмитра Сологуба. Голос, схожий на голос голови уряду, повідомив, що потрібно представити президенту Володимиру Зеленському реалістичний прогноз у країні на наступні три роки.

У "Слузі народу" вважають оприлюднення записів проти Олексія Гончарука провокацією групи Ігоря Коломойського.

Також 16 січня стало відомо, що у відставку подає перша з уряду Гончарука міністерка – Альона Бабак. Вона відповідала за розвиток громад і територій.

Зараз ви читаєте новину «Гончарук має заявляти про відставку Верховній Раді — закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути