вівторок, 16 квітня 2013 21:34

Ганна Кобзар попросила Януковича повернути їй город
33

Фото: Фото: Тетяна Щербатюк

"Дивись, на кожному перехресті даішники стоять. Десь аварія, чи що?" - 16 квітня у вінницькому трамваї № 4 Олексій Пархоменко звернувся до товариша Максима.

"От ти село неасфальтоване! Новин не дивишся, чи що? Янек до нас приїжджає. Скоро на 2 години дороги зовсім перекриють", - відповів той.

Президент Віктор Янукович приїхав на Вінничину вдруге. В липні 2011 року він відвідав прозорий офіс міськради. Цьогоріч побував на Турбівському заводі пелетів, відвідав хірургічне відділення обласного клінічого онкологічного диспансера та новозбудований дитячий садок в мікрорайоні "Поділля".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До приїзду Януковича журналістів тримали в ангарі

До приїзду президента готувалися два тижні. У Вінниці пофарбували всі паркани, вимили тротуари. Вранці в день приїзду звезли працівників районних державтоінспекцій з Калинівського, Ілінецького, Погребищанського та Липовецького районів. У Вінницю приїхали працівники міліції зі Жмеринки.

Президент прилетів літаком до Гавришівського аеропорту. Звідти одразу поїхав в Турбів. Броньований мінівен "Шевроле експрес" привезли до Вінниці потягом. Дороги, по яких їхав Янукович, перекрили на 2 години.

О 12.00 біля диспансеру медперсонал вишикувався на доріжці навпроти входу. Звукорежисер перевірив звук мікрофонів на трибуні, яку поставили біля дверей одного з відділень. З даху лікарні на мить стало видно ствол гвинтівки. Медики робили вигляд, що не помітили це.

За півгодини приїхала Міністр соціальної політики Наталія Королевська. Головний лікар онкодиспансеру Петро Одарченко розповів про ремонти у всіх відділеннях, фінансове забезпечення лікарні. Ще за півгодини приїхав Віктор Янукович з почетом на 4 машинах. Звернувся до медичних сестер, що півтори години його чекали.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Коли їхав Янукович, людей на Вінничині не випускали з хат навіть у туалет

"Раді мене бачити?" - запитав.

"Раді, раді" - загомоніли медпрацівники.

"Як вам погода? Подобається? Раді, що я вам сонечко привіз з собою?" - широко посміхнувся.

Після короткої промови Янукович вручив головному лікарю сертифікат на обладнання для виявлення ранніх стадій раку. Всі зааплодували, президента запросили подивитись щойно відремонтоване відділення.

Одразу ж по тому Янукович заїхав у новозбудований дитсадок № 7 у мікрорайоні "Поділля". Подарував дитячому закладу інтерактивну дошку, а йому вручили м'яку іграшку.

Біля Вінницької облдержадміністарції дорогу перекрили. На кортеж президента чекали близько 2 тисяч людей. Стояли на тротуарах по чотири боки перехрестя. Тримали в руках національні прапори та прапори Партії регіонів.

"Вже 2 години тут стоїмо. Добре, що тепло. З Тиврівського району приїхало 5 автобусів. Сказали, щоб з кожного села взяли по 5 чоловік", - сказала виконуюча обов'язки селищного голови Тиврова Оксана Левчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вінниці Янукович 10 хвилин заспокоював жінок та обіцяв вирішити їхні проблеми

Заступник губернатора Григорій Дерун наказав, щоб натовп став посеред дороги, утворивши напівколо. Люди зійшлися.

"Щоб отут я нікого не бачив", - попередив правоохоронець, показав на середину кола.

Вітром плакат Партії регіонів здуло на середину вулиці. Ніхто з людей не рушив з місця.

"Біжіть, заберіть! Не дай Бог президент побачить!" - попросили у натовпі.

"Тож сказали не виходити на середину", - відказали.

Григорій Дерун підняв плакат, віддав людям.

"Все, розходимось! Охорона сказала, що так стояти не можна", - зауважив Дерун.

Люди знову розійшлися по місцям. Через 5 хвилин на великій швидкості посередині вулиці проїхали дві машини міліції. Згодом під'їхав і президент. Щойно вийшов із броньованого мінівена "Шевроле Експрес", як з натовпу голосно закричала жінка. Президент рушив до неї.

"Віктор Федорович, я дуже вас прошу, допоможуть, розберіться. У мене син на інвалідній колясці помирає. Я вас дуже прошу, поможіть!" - з плачем просила вона.

"Спокійно, спокійно. Не хвилюйтесь, я розберусь", - відповів Янукович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ну що, раді мене бачити?" - Янукович з подарунками приїхав до вінницьких медиків

Зі всіх боків стали лунати голоси з проханнями. Хтось просив подолати безробіття в країні, бо молодим нема де працювати. Хтось — повернути у Вінницю маршрутки, які відмінили.

"Пропустіть бабусю у зеленому пальто, вона така маленька, не може пробитись через охорону", - кричали з натовпу.

Охоронці розступились, Ганна Кобзар вийшла до президента. Просила повернути їй город у Хмельницькому районі. Бо хату вона відсудила, а город — ні. Янукович перенаправив її до губернатора, той тихенько розмовляв з нею та поручив помічникам записати її дані. Президент вже направлявся до дверей облдержадміністрації, як його покликали з іншого боку. Він підійшов, поспілкувався хвилинку.

В залі засідань відбулась нарада з керівництвом області. Близько 300 вінничан залишились стояти під облдержадміністрацією. Розійшлись, коли Янукович вийшов, обмінявся декількома рукостисканнями та попрощався.

"Слухай, що з 8-ми годин отут стояли, що з 12-ти, а заплатять однаково?" - обурювалась подружці студентка Алла. Разом вони йшли до тролейбусної зупинки. Скільки заплатять, говорити відмовились.

Зараз ви читаєте новину «Ганна Кобзар попросила Януковича повернути їй город». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

64

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути