вівторок, 16 квітня 2013 16:27

Влада Януковича грає на протиріччях між Брюселем і Москвою - Геращенко

Влада Януковича грає на протиріччях між Брюселем і Москвою - Геращенко
За словами Геращенко, опозиція вимагатиме внесення змін до остаточного читання законопроектів по євроінтеграції. Фото: Любов КАРНАРУК

Влада Януковича грає на протиріччях між Брюселем і Москвою: тут присягає на вірність Європейському Союзу, а тут робить якісь компліменти Митному Союзу.

Про це розповіла перший заступник комітету з питань європейської інтеграції і народний депутат від УДАРу Ірина Геращенко.

За її словами, Європейський Союз ніколи не закриє очі на порушення демократії в Україні. Усвідомлюючи ці речі, в ЄС є комплекс вимог, і та країна, яка заявила, що хоче приєднатися до нього, має їх виконати і показати прогрес.

На думку нардепа, європейські політики з представниками Єврокомісії прекрасно усвідомлюють ту ситуацію, в якій зараз перебуває Україна з точки зору геополітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геращенко розповіла, що дасть простим громадянам підписання Угоди з ЄС

"Гальмування підписання Угоди битиме по народу, а не лише по Януковичу і його команді, - говорить Геращенко. - Втрата часу - це найбільша втрата. У першу чергу, Верховна Рада має прийняти пакет законопроектів, які наближають Україну до ЄС. Яка позиція опозиційної фракції? Ми голосуватимемо за ці законопроекти у першому читанні. У більшості без опозиції немає на це голосів - велика частка голосів з опозиційних фракцій".

За словами депутатки, опозиція вимагатиме внесення змін до остаточного читання законопроектів.

"Тому що дуже часто буває, що назва одна, а всередині "напхано" такого, що абсолютно не відповідає європейським стандартам. Так було із законом про держзакупівлю. Всередині сформульований абсолютно лобістський закон, направлений лише на те, щоб якомога далі відійти від прозорості держзакупівель. І піти по схемі "свій - своєму" продає по завищеній ціні і за бюджетні гроші. У пакеті є низка законопроектів, зокрема які стосуються покращення закону про захист персональних даних і боротьби з корупцією. Тому опозиція дуже ретельно вивчає цей пакет", - сказала Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «Влада Януковича грає на протиріччях між Брюселем і Москвою - Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути