вівторок, 24 лютого 2015 08:30

ЄС хоче знизити газову залежність від Росії і готує проект Енергетичного союзу

ЄС хоче знизити газову залежність від Росії і готує проект Енергетичного союзу

Для того, щоб знизити залежність від російського газу, Європейський Союз має намір в довгостроковій перспективі аналізувати попит на блакитне паливо всіх країн-членів.

Про це у вівторок, 24 лютого, повідомила газета Süddeutsche Zeitung.

Єврокомісар з енергетики Марош Шефчович має намір у середу, 25 лютого, представити в Брюсселі свій проект Енергетичного союзу, який повинен бути створений до 2030 року. При його допомозі ЄС зможе подолати складнощі з поставками газу.

Суть ідеї в тому, щоб піднятися над кордонами 28 національних енергетичних ринків, заявив Марош Шефчович. Необхідно зробити європейців менш залежними від поставок російських енергоносіїв, і одночасно залучити на енергетичний ринок нових інвесторів. Зрозуміло, до цього підштовхує й конфлікт між Росією і Україною і той факт, що Москва, яка є найважливішим постачальником енергії, все частіше використовує це з метою надання політичного тиску на партнерів.

У майбутньому Єврокомісія стане перевіряти на відповідність європейському законодавству всі контракти, які країни-члени ЄС укладають з державами-постачальниками енергії. Цей принцип буде поширюватися і на комерційні контракти, типу тих, які німецькі концерни укладають з "Газпромом", відзначає Süddeutsche Zeitung.

Зараз ви читаєте новину «ЄС хоче знизити газову залежність від Росії і готує проект Енергетичного союзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути