вівторок, 14 червня 2016 18:47

Експерт розповів, що Путін хоче за звільнення політв'язнів

Експерт розповів, що Путін хоче за звільнення політв'язнів
islam.in.ua

Звільнення українських політв'язнів дає Росії козир у переговорах із Заходом. Путін вимагатиме помилування бойовиків та вибори на Донбасі.

Про це сказав експерт міжнародних відносин Олександр Хара у коментарі Gazeta.ua.

"Найбільша ціль Росії - взяти під контроль Київ. Вони робитимуть це за допомогою Мінських угод. Це й інтеграція маріонеткових утворень Донбасу в Україні, і амністія бойовиків. Кремль хоче, щоб усі вбивці залишились на території України та дестабілізувати ситуацію. В один момент вони можуть зібратись в корпуси і піти на Київ. Найближчим часом також спробують ввести законодавчі зміни, щоб без українського контролю можна було провести вибори на Донбасі. Тобто вся попередня риторика Росії буде підсилена фактами помилування українських політв'язнів", - розповів Хара.

Захід підштовхує Україну до виконання невигідних пунктів у Мінських угодах, щоб якнайшвидше повернути нормальні стосунки з Росією.

"США останнім часом посилили акцент на Україну. Американські дипломати, у тому числі Нуланд, приїжджали з візитами. Усі вони заявляли, що до кінця року ми маємо виконати Мінськ і припинити війну. Світ - не альтруїстська група держав. У всіх є свої інтереси. Європейці хочуть якомога швидше позбутись шантажу Росії. Повернутись до нормальних відносин, як вони вважають, і торгувати. Американцям потрібно вирішувати сирійське, іранське і північнокорейське питання. До того ж Україна не проводить реформ, не зміцнює обороноздатність. А президент України сам каже, що альтернативи Мінським угодам немає. От усі й погоджуються, і тиснуть на швидкість реалізації", - розповів експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За звільнення політв'язнів санкції проти Росії послаблять - політолог

Як відомо, засуджені в Росії українці Юрій Солошенко та Геннадій Афанасьєв сьогодні повернулися на батьківщину. За інформацією ЗМІ, їх обміняли на одеських журналістів Олену Гліщінську і Віталія Діденка, звинувачених у сепаратизмі.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, що Путін хоче за звільнення політв'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути