вівторок, 14 червня 2016 17:11

За звільнення політв'язнів санкції проти Росії послаблять - політолог

За звільнення політв'язнів санкції проти Росії послаблять - політолог
depo.ua

За звільнення українських політв'язнів Євросоюз скасує окремі санкції проти Росії вже до кінця року.

Про це сказав політолог Вадим Карасьов у коментарі Gazeta.ua.

Окрім цього, Захід тиснутиме на Україну щодо проведення виборів на Донбасі, вважає експерт.

"Про обмін Афанасьєва і Солошенка домовлялися напередодні рішень про санкції. Зараз звучать заяви, що їх продовжать (21 липня представники країн ЄС обговорять питання санкцій щодо РФ. - Gazeta.ua). Але в кінці року окремі санкції проти Росії можуть зняти. Їх будуть поступово послаблювати. Путін показує, що готовий до компромісу та обміну полоненими. Бо це входить в умови виконання Мінських угод. У свою чергу Росія сподівається, що Україна проведе вибори на Донбасі і введе децентралізацію. Захід тиснутиме на Україну. Це не акти гуманізму, а суто політичний обмін. Це план Кремля, який почався з повернення Савченко і запрацював. Далі звільнять ще багато українських політв'язнів", - розповів він.

Росія могла обміняти Солошенка і Афансьєва на одеських сепаратистів для створення чергової пропагандистської історії проти України.

"Російські ЗМІ розкрутили тему одеських журналістів. Особливо історію жінки, яка народила дитину в СІЗО. Путін назве це цей обмін актом гуманізму. Він потрібен Росії для внутрішнього споживача. Журналісти розкрутять тему, що в Україні продовжує панувати "хунта" і беззаконня. А Росія захищає тих, хто підтримує "русский мир", - заявив Карасьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент о 17:00 зустрінеться зі звільненими російськими бранцями

Як відомо, засуджені в Росії українці Юрій Солошенко та Геннадій Афанасьєв сьогодні повернулися на батьківщину. За інформацією ЗМІ, їх обміняли на одеських журналістів Олену Гліщінську і Віталія Діденка, звинувачених у сепаратизмі.

Зараз ви читаєте новину «За звільнення політв'язнів санкції проти Росії послаблять - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути