понеділок, 21 листопада 2016 19:33

Екс-міністр назвав найбільші досягнення Революції гідності

Екс-міністр назвав найбільші досягнення Революції гідності

Відмова від багатовекторності у зовнішній політиці — один з основних здобутків Євромайдану.

Про це на прес-конференції в Києві розповів колишній міністр Володимир Огризко

"Ми остаточно вибрали вектор свого розвитку — європейський. І нарешті зрозуміли, хто в нас головний ворог. Це - найбільші досягнення Революції гідності. До цього часу в нас завжди були коливання то вліво, то вправо. Багатовекторність і позаблоковість — речі, які дезорієнтували і суспільство, і владу", - сказав дипломат.

Є побоювання, що ми можемо повторити сумний досвід помаранчевої революції, додав Огризко.

"Той шанс ми змарнували, тепер — новий. Але якщо в нас не відбудеться реальної боротьби з корупцією, реформи судової системи й далі за списком, дипломатам не буде що робити.

Зовнішня політика — це те, що є всередині країни. Дипломати можуть продавати лише те, що є. Звичайно, можна поторгувати трішки планами, програмами, але це все дуже швидко закінчується. Ми повинні перейти від цієї псевдоторгівлі до реальних справ", – говорить колишній міністр.

Водночас суспільство після Революції гідності продовжує контролювати владу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За гроші Майдан не організуєш - влада привітала українців із річницею революції

"За час після помаранчевої суспільство стало просунутішим, значно осмисленішим, краще розуміє, як йому рухатися далі. Після Майдану 2005 року тренд був такий: ми зробили - тепер ви робіть. Сьогодні ситуація інша: ми зробили і ми будемо робити. Тобто громадянське суспільство продовжує ту роботу, яку почало. Навіть через три роки після Майдану. Ось у цьому ключова відмінність, і вона буде лише посилюватися. Так, дехто опускає руки, але суспільство змінилося. Не треба розраховувати, що ця крива піде вниз. Вона штовхатиме суспільство йти далі й тиснути на владу", – каже дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двом учасникам Майдану дали Героя посмертно

21 листопада Україна втретє відзначає День гідності та свободи на честь початку двох Майданів - помаранчевого і Революції гідності. Цього дня 2013 року уряд Миколи Азарова зірвав підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом і в Україні почалися масові протести.

Зараз ви читаєте новину «Екс-міністр назвав найбільші досягнення Революції гідності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути