вівторок, 16 вересня 2014 21:00

Ефект від закону про люстрацію буде за рік - експерт

Ефект від закону про люстрацію буде за рік - експерт
Фото: gazeta.ua

Прийняття закону про люстрацію це лише перший крок поетапного очищення влади. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор Міжнародного інституту демократії Сергій Таран.

"Ми не можемо сказати, що після його підписання президентом у нас все відразу стане нормально і влада моментально очиститься. Але це є серйозний початок усіх змін, які закладають важливі механізми у систему державної служби України. Це, зокрема, декларування прибутків і видатків високопосадовців, контроль за судовою владою у частині корупції. Це значні зміни, які дозволяють нарешті позбавитися від людей пов'язаних з кремлівською агентурою", - пояснив експерт.

Наступними кроками після підписання закону про люстрацію, як зауважує Таран, має бути створення служби, яка буде основним агентом люстраційних процесів і залучення громадськості до діяльності цієї служби. "Надзвичайно важливо пояснити пересічним українцям суть прийнятого закону", - наголосив він.

На думку експерта, головні люстраційні процеси відбуватимуться вже після виборів. "Однак чим швидше, це запрацює, тим краще", - каже він.

"Процес очищення влади довготривалий і може зайняти роки і місяці. Проте у випадку виконання усіх механізмів, які закладені у законі про люстрацію, ефект від нього буде видно за рік", - прогнозує Таран.

Нагадаємо, що сьогодні ВР прийняла в другому читанні закон про люстрацію.

Зараз ви читаєте новину «Ефект від закону про люстрацію буде за рік - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути