вівторок, 13 листопада 2012 21:51

Драма для Тимошенко у тому, що її голодування не стало резонансною подією - політолог

Драма для Тимошенко у тому, що її голодування не стало резонансною подією - політолог
Володимир Фесенко Фото: file.liga.net

Драма Юлії Тимошенко у тому, що на її голодування не було належної реакції ані всередині країни, ані за кордоном. Про це у коментарі сказав політолог Володимир Фесенко.

Говорячи про те, що Юлія Тимошенко вже третій тиждень голодує у знак протесту проти фальсифікацій, він наголосив: "Це серйозна драма, і особиста, і політична. Тимошенко із самого початку була прихильником радикального сценарію дій. Та точка зору, яку озвучив Гриценко, — приблизно схожа з позицією, яку дотримувалася і Тимошенко задовго до того, як цю ідею озвучив Гриценко. Вона виступала за те, щоби не визнавати ці вибори. Наскільки я розумію, вона озвучувала ідею не брати депутатські мандати і вона хотіла радикалізувати ситуацію зокрема своїм голодуванням".

Водночас, зараз проблема Тимошенко у тому, підкреслив Фесенко, що належної реакції, яку очікувала екс-прем'єр, її голодування так і не викликало.

"Парадокс і ще одна драма для самої Тимошенко в тому, що голодування Тимошенко не стало резонансною подією. Ми не побачили якогось надмірного емоційного реагування ані політиків, ані виборців. Цього разу, що найбільш прикро для Юлії Володимирівни, навіть міжнародна спільнота сильно не відреагувала", - підкреслив політолог.

Зокрема, він нагадав, що коли була історія із синцями та побиттям Тимошенко, реакція була значно бурхливішою і всередині країни, і за її межами

"Коли Тимошенко була із синцями, була просто шалена емоційна реакція, натомість зараз ми цього не бачимо. Її голодування у цьому сенсі не спрацювало як каталізатор збурення ситуації", - зауважив експерт.

Говорячи про те, як зараз Тимошенко краще припинити голодування, Фесенко припустив, що приводом для цього може стати стан здоров'я, який і так погіршується.

"Коли ми говоримо про голодування, то всі, хто знайомий з теорією цього питання, знають, що з голодування важче вийти, ніж його почати. Коли виходиш — це реальна проблема. У даному випадку це ще й проблема політико-психологічна. Адже політичне голодування припиняють тоді, коли або виконують вимоги і тоді все гаразд, "я досягнув мети і можу припинити голодування", або виникають якісь інші обставини", - наголосив він.

У випадку з Тимошенко такою підставою для припинення голодування можуть стати висновки німецьких лікарів, які мають приїхати до екс-прем'єра, вважає експерт.

Він пояснив: "Просто припинити голодування зараз Юлія Володимирівна не може, бо це було б як, фактично, визнання поразки. Тому реальна і об'єктивна для цього підстава є саме у проблемі зі здоров'ям. Саме поради німецьких лікарів можуть стати передумовою припинення голодування".

Зараз ви читаєте новину «Драма для Тимошенко у тому, що її голодування не стало резонансною подією - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути