субота, 17 листопада 2012 14:10

Депутат вважає, що ВР має зайнятися законом про вибори, аби його щоразу не переписували під себе

Депутат вважає, що ВР має зайнятися законом про вибори, аби його щоразу не переписували під себе
Володимир Бондаренко розповів, якими мають бути виборчі комісії. Фото: karpatnews.in.ua

Нова Верховна Рада займеться змінами до закону про вибори, аби політики його кожного разу не змінювали під себе.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Володимир Бондаренко.

Він переконаний, що нова Верховна Рада обов'язково займеться внесенням змін до виборчого законодавства та вирішить усі проблеми, які проявилися під час парламентської кампанії.

"Наступна Верховна Рада, в залежності від того, як складеться ситуація, будуть до нього повертатися. Бо вибори то не скоро, але їх треба убезпечити від таких проблемних речей, які мали місце зараз, - наголосив парламентар. - Бо вже Пшонка починає керувати процесом і хоче, щоби результати виборів підводила міліція. Адже Пшонка - це у нас видатний демократ, відомий у світі, і якраз його пропозиції свідчать про "демократизацію" в нашій країні".

Бондаренко додав: "Життя цікаве, і сьогодні одні при владі, а завтра будуть інші. Тому закони мають бути такі універсальні, щоби вони не викликали протиріччя ані в сьогоднішньої влади, ані в сьогоднішньої опозиції, яка завтра стане владою. Тому я думаю, що на базі цього треба буде працювати над виборчим законом. Щоби він був хоча б більш-менш стабільним. Бо не можна під кожні вибори творити свій закон, у залежності від того, хто у нас при владі. А це у нас постійно робиться".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів мала опинитися на історичному смітнику сім років тому, а потрапить туди 2015-го

"Є демократичні системи, наприклад, у Франції результати виборів підводить жандармерія, яка жодного відношення до політики не має ніхто не створює ніяких спеціальних комісій. А якщо вже і створювати комісії, то їх треба створювати на напівпрофесійній основі. Щоби ті люди були щонайменше держслужбовцями та позапартійні. Вони повинні бути постійно на контакті з реєстром. І вони повинні щонайменше складати базову основу вже заздалегідь. Це не такі великі витрати. Адже серед нинішніх службовців держадміністрацій є десятки непотрібних людей", - наголосив він.

Бондаренко додав: "У такому плані треба правити законодавство в України, щоби ми отримали врешті біль-менш стабільний закон про вибори".

Зараз ви читаєте новину «Депутат вважає, що ВР має зайнятися законом про вибори, аби його щоразу не переписували під себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути