пʼятниця, 16 листопада 2012 14:16

Законопроект щодо перевиборів повинен мати виключно одноразову дію - нардеп

Законопроект щодо перевиборів повинен мати виключно одноразову дію - нардеп
Володимир Бондаренко розповів, в чому саме треба змінити закон про вибори. Фото: gazeta.ua

Зміни до закону про вибори щодо переголосуванням мають бути внесені виключно як одноразова дія.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Володимир Бондаренко.

Говорячи про зареєстрований у Верховній Раді законопроект щодо проведення перевиборів у 5 проблемних округах, парламентар підкреслив:

"Тут є дві позиції. Перше, що цей законопроект абсолютно не потрібен. Бо законодавством України передбачено можливість визначення результатів виборів по протоколам з мокрими печаткам Центральною виборчої комісією. Протоколи з усіх округів є".

Він додав: "Є проблема і з зіпсованими бюлетенями і їх також можна відправити на експертизу. Як це було, наприклад, у 223 окрузі, коли різними кольорами чорнил було зроблено помітки в одному й тому ж бюлетені, де присутній Левченко, а от в бюлетенях за Пилипишина таких подвоєнь немає".

Водночас, Бонадренко переконаний, що парламент при розгляді цього законопроекти брати до уваги ці аргументи не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівець" зареєстрував проект закону про переголосування

"Я розуміє, що ця Верховна Рада не буде брати це за аргументи і буде сунути цей закон. Але тоді я би хотів, щоби він був ухвалений як одноразовий закон лише для даного випадку. А спотворити закон, який є базовим, в цій частині немає потреби", - пояснив він.

Народний депутат зауважив, що в чинному законі про вибори народних депутатів є безліч інших питань, які треба залагодити.

"Зокрема, це стосується питання щодо створення окружних і дільничих виборчих комісій. Адже це не випадково "Русский блок", "Русское единство", "Братство", "Анархсты" домінували в Україні в цих комісіях замість тих партій, які реально працюють. Відбувалося пересмикування краплених карт. Тому ці положення треба поправити", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томенко впевнений, що в п'яти проблемних округах можливе тільки переголосування

Бондаренко додав: "У таких жеребкуваннях мають право брати участь саме ті партії, які у загальнонаціональному масштабі беруть участь у виборах, а не всі ці технічні 42 партії, печатки яких знаходяться, як говорили, у Льовочкіна".

Тому, підкреслив він, щодо перевиборів, то ці зміни мають бути внесені до закону виключно як одноразова дія щодо конкретного випадку, аби не було спотворено закону.

Зараз ви читаєте новину «Законопроект щодо перевиборів повинен мати виключно одноразову дію - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути