неділя, 25 вересня 2016 13:14

Чорновіл розказав, за кого візьмуться після Гречківського

Чорновіл розказав, за кого візьмуться після Гречківського
gordonua.com

У Генпрокуратурі можуть зацікавитися членами Спілки адвокатів України, які висунули Павла Гречківського до Вищої ради юстиції. Про це розповідає колишній народний депутат Тарас Чорновіл.

"Якщо обвинувачення проти Гречківського підтвердяться, потрібно буде дуже серйозно зайнятися тими людьми, які висунули його до ВРЮ. Бо послали собі подібного — корупціонера з корупціонерів. Проблема в 90-відсотковій корумпованості адвокатського ремесла", — говорить Чорновіл.

Генпрокуратура не може тиснути на Вищу раду юстиції справою проти Гречківського, переконаний Чорновіл.

"Значить, Луценко продав власну квартиру і підкинув хабар члену ВРЮ? Про тиск говорять ті, кого прокуратура прищемила або додала проблем їхнім спонсорам. Після Олександра Онищенка мають проблеми "Батьківщина", "Опозиційний блок", Радикальна партія. Проти прокуратури серйозно граються єврооптимісти, які самі попалися на корупції. Люди, які з ними пов'язані, будуть говорити, що прокуратура тисне навмисне. Але це не так. Все в межах норм закону", — каже колишній нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко звільнив 2 суддів за порушення присяги під час Майдану

Павло Гречківський не був просто рядовим чиновником Вищої ради юстиції, вважає Тарас Чорновіл.

"У ВРЮ ніби певне оновлення відбулося. Рада сформована трохи краще, ніж попередні. Але є проблема — Конституцією визначено хто і в яких пропорціях дає туди представників. Гречківський є представником не від З'їзду суддів, не Верховної Ради чи президента. Його висунула Спілка адвокатів України. За його інтереси вони відразу вступилися. У нас, крім молодих, всі маститі адвокати. На "Maybach" мільйони заробити міг тільки дуже маститий. А такі не займаються просто захистом в суді. Вони є ланкою, яка збиває гроші з клієнта і заносить їх як хабар високопоставленому судді", — говорить Чорновіл.

Нагадаємо, 21 вересня у Вищій раді юстиції розгорівся корупційний скандал. Члену ВРЮ Павлу Гречківському через посередника намагалися дати хабар у $500 тис. 22 вересня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави 3,85 млн грн. Посереднику також виніс рішення про заставу та звільнив з-під варти.

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл розказав, за кого візьмуться після Гречківського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути