субота, 24 вересня 2016 14:45

Гречковський вніс заставу в майже 4 мільйони гривень

Гречковський вніс заставу в майже 4 мільйони гривень

Підозрюваний у вимаганні хабаря член Вищої ради юстиції Павло Гречковський вніс за себе заставу у сумі 3,85 млн гривень.

Про це повідомив сам Гречковський у коментарі журналістам, пише "Українська правда".

"Застава для мене непідйомна, але я її вніс. Позичив частину грошей у друзів, частину в сестри й вніс заставу 23 вересня", - сказав Гречковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стали відомі результати обшуку у скандального члена ВРЮ

Нагадаємо, Генпрокурор Юрій Луценко у середу заявив, що член ВРЮ Павло Гречковський вимагав гроші за незаконний вплив на судове рішення.

"Затримано посередника – арбітражного керуючого Мінюсту, який у змові з членом ВРЮ отримав 150 тисяч доларів", – написав він на Facebook.

Вища рада юстиції відмовилася відсторонити Гречківського від посади.

Суд обрав Гречковському запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 3,85 млн грн. Посереднику суд також виніс рішення про заставу та звільнив з-під варти.

Раніше повідомлялося, що Гречковський та заступник голови Вищого господарського суду Артур Ємельянов є співвласниками заповідної землі на Жуковому острові у Києві. Також повідомлялося, що підозрюваний член ВРЮ є наближеним до нардепа БПП Олександра Грановського й займався питаннями, пов'язаними із Госпсудом. Грановський запевняє, що не знайомий із затриманим на хабарі членом Вищої ради юстиції Павлом Гречковським.

21 вересня у Вищій раді юстиції розгорівся корупційний скандал. Члену ВРЮ Павлові Гречковському через посередника намагалися дати півмільйона доларів хабара.

22 вересня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави 3,85 млн грн. Посереднику також виніс рішення про заставу та звільнив із-під варти.

Зараз ви читаєте новину «Гречковський вніс заставу в майже 4 мільйони гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути