вівторок, 03 липня 2012 22:57

Спецтема: Боротьба за "мову"

Через Януковича захисників української мови можуть вночі розігнати - Павловський

Через Януковича захисників української мови можуть вночі розігнати  - Павловський
Андрій Павловський розповів, що буде робити опозиція далі. Фото: radiosvoboda.org

Наразі під стінами Українського дому продовжують протестувати близько тисячі людей. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів народний депутат Андрій Павловський.

"Зараз близько тисячі людей знаходяться на сходах Українського дому, на площі. Не настільки багато, як хотілося б... Я так розумію, що був намір міліції відтіснити людей на проїзджу частину. Бо, ходять чутки, нібито завтра в Українському домі Янукович буде проводити заходи. Зрозуміло, йому не подобається, що тут люди, тому, напевно, дали команду прибрати людей. Був напад "Беркуту" на людей. Перший напад вдалося відбити. Але вночі, вже ближче до ранку, напевно буде намагання знести тут голодаючих. Поки що тут всі народні депутати, підтягуються люди. Що буде далі — побачимо", - сказав депутат.

Він розповів, що з "Беркутом" вдалося домовитися.

"По-перше, ми намагалися з тими полковниками, які чомусь одягнені були у цивільне (ми їх впізнали, бо вони під Печерським судом керували "Беркутом") пояснити, що люди зібралися мирно, що прийшли висловити свою думку, обурення, щоб вони прибрали "Беркут", не провокували конфліктні ситуації. Поки що вдалося домовитися. Ми їм пообіцяли, що ми не будемо ставити намети, вони пообіцяли прибрати бійців "Беркуту". Поки що домовленості виконуються. "Беркут" пішов, але наскільки довго - не відомо. Є загроза того, що о 4.00 ранку вони можуть "зачистити" Європейську площу від людей", - наголосив Павловський.

Він також нагадав вимоги, які висуває опозиція.

"У зв'язку з тим, що Адамом Мартинюком не були дотримані жодні норми щодо прийняття законопроекту у другому читанні, з грубим порушенням закону, вимагаємо, по-перше, не підписувати його. А якщо він таки буде підписаний, то щоб Янукович наклав вето. Такі вимоги опозиції", - підкреслив нардеп.

На питання якщо мітингувальників таки розженуть, що робитиме опозиція, Павловський відповів: "Нам залишиться сказати людям: "Беріть восени в руки дрючки, бо наступного разу доведеться брати до рук зброю, якщо ми хочемо врятувати Україну". Бо вони (влада — ред.) самі нас штовхають на радикальні кроки, на радикальні заклики, на те, що ця кампанія виборча буде вже чорно-біла. Ось ми — українці, а це — вороги. По-іншому вже не дано. Тобто влада сама заганяє до такої жорсткої кампанії".

Зараз ви читаєте новину «Через Януковича захисників української мови можуть вночі розігнати - Павловський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути