вівторок, 03 липня 2012 22:16

Спецтема: Боротьба за "мову"

"Їжу, килимки, паспорти!": кияни йдуть до Українського дому

"Їжу, килимки, паспорти!": кияни йдуть до Українського дому
ФОТО: tsn.ua

Неурядові організації та політичні сили збирають активістів на безстрокове пікетування проти прийняття Верховною Радою закону про мови.

Станом на 21:30 вівторка під Українським Домом відбулося кілька сутичок між "Беркутом" та прихильниками й учасниками Блоку Юлії Тимошенко. Семеро депутатів цієї політсили сьогодні оголосили голодування проти прийняття закону і готувались ночувати на Європейській площі.

В цей же час небайдужих до мовного питання почали збирати організації "Відсіч", "Не будь байдужим", "Простір свободи", "Сам", "Кінопереклад". Мобілізацію своїх членів телефоном проводить ВО "Свобода".

- Щойно закінчилися міжорганізаційні збори руху "Займіться ділом, а не язиком". Прийнято рішення скликати людей до українського дому на 23:00. Беріть зі собою паспорти, воду, їжу, каремати", - повідомила представниця "Відсічі" Катерина Чепура. - Хто не прийде на ніч, долучаться зранку. Гуртуємось о 9:30 біля Будинку профспілок. Це завтра. А післязавтра прийдемо з пікетом до Адміністрації президента.

Акцію протесту біля Адміністрації Президента організації готують 5 липня на 10:00.

Зараз ви читаєте новину «"Їжу, килимки, паспорти!": кияни йдуть до Українського дому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

535

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути