понеділок, 08 серпня 2016 16:58

Бойко входить у десятку "недоторканих" з колишньої влади - політолог

Бойко входить у десятку "недоторканих" з колишньої влади - політолог
Юрій Бойко/capital.ua

Голова парламентської фракції "Опозиційного блоку" Юрій Бойко входить у десятку "недоторканих" із колишньої влади. Тому його омине доля затриманого Олександра Єфремова.
Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Кочетков.

"Після затримання Єфремова та Медяника Бойкові абсолютно нічого хвилюватися. З двох причин. Перша - він особисто нічого не підписував. Кажуть: "вишки Бойка". Але є затриманий по цій справі. Тому насправді, це "вишки Кацуби". Бойко до них відношення немає. Я не кажу, що він - свята і чесна людина. Але він нічого не підписував. І знайти якісь докази протизаконності його дій вкрай важко. По-друге, Бойко входить до першої десятки з колишньої влади, з якою у влади сьогоднішньої є неофіційна домовленість. Вони взаємодіють, але один на одного не нападають. Єфремов до цієї десятки не входив. Його не поважали ніде - ні за Януковича, ні за Кучми", - каже Олександр Кочетков.

У черзі на затримання та арешт у Генпрокуратурі політичні й бізнес-партнери Олександра Єфремова, вважає політолог.

"Варто чекати затримань, а потім арештів оточення Єфремова - бізнесового та політичного. Це можуть бути нинішні депутати, колишні, бізнесмени. Бо Єфремов - бізнесмен. Він пішов у політику, щоб продовжувати займатися бізнесом. Схожі на нього депутати є реальними кандидатами на затримання. Правоохоронці пропонуватимуть їм угоду. Аби надали ті ж незаперечні докази, що потрібні слідству. На суди треба буде що більше доказів. Тому слідчі перестраховуються", - пояснює експерт.

Справу Єфремова можуть довести до обвинувального вироку завдяки старанням Юрія Луценка. Він в цьому особисто зацікавлений, переконаний Кочетков.
"За цю справу взялися саме зараз, бо Луценко достатньо амбітний. Він має особисту образу щодо Партії регіонів та її представників. Але й розуміє - суспільство вимагає від влади притягнути до відповідальності за злочини владу колишню. Тому тут співпала політична необхідність з власним бажанням. Зараз є шанси, що обвинувальний вирок буде. Якщо цього не станеться, то фактично на боротьбі зі злочинами колишньої влади можна ставити хрест", - говорить політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто може бути наступним після Єфремова і Медяника


"Єфремов - це людина, яку використовували. А коли ставав непотрібним - відмовлялися. Він не має перспектив в українській політиці. Не можна зробити з нього бранця совісті. Народ за ним не піде. Це не збитий льотчик. А льотчик, якого політично поховали".

Нагадаємо, колишнього голову фракції Партії регіонів Олександра Єфремова підозрюють в умисних діях із метою зміни меж України та сприяння створенню й діяльності терористичної організації ЛНР. Також - у заволодінні майном підприємства "Луганськвугілля", зловживанні службовим становищем. До 28 вересня утримуватимуть під вартою.

Колишнього "регіонала" Володимира Медяника затримали 6 серпня в рамках справи Олександра Єфремова. Під вартою перебуватиме до 4 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Бойко входить у десятку "недоторканих" з колишньої влади - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути