понеділок, 08 серпня 2016 13:33

Політолог сказав, хто може бути наступним після Єфремова і Медяника

Політолог сказав, хто може бути наступним після Єфремова і Медяника
Олександр Єфремов/bigmir.net

Правоохоронці можуть взятися за "луганських" з оточення Олександра Єфремова. Оскільки "донецьке крило" колишніх "регіоналів" поки що під захистом депутатської недоторканості в "Опозиційному блоку".
Про це сказав в коментарі Gazeta.ua політолог Петро Олещук.

"Більшість потенційних кандидатів на затримання можуть бути на даний момент поза межами України. Але правоохоронці можуть позбавити недоторканості представників "Опозиційного блоку". Того самого Юрія Бойка. Але, у першу чергу, розробляють не донецьке, а луганське крило колишніх "регіоналів". Тому треба шукати потенційних кандидатів серед оточення Єфремова. Це буде хтось нижчого рівня. Колишні депутати чи представники місцевої влади у Луганську", - говорить Петро Олещук.

Юрій Луценко почав із затримання луганських екс-"регіоналів", бо вони слабші - не мають ніякого впливу. Вважає політолог.

"На даний момент Ахметов зберігає свій вплив, тому його не турбують. А вплив Єфремова впав. Луганське крило Партії регіонів історично було слабшим, не настільки впливовим. Сформувалося пізніше. Було досить роздроблене. Ні для кого не секрет, що один із головних свідків проти Єфремова - його колишній однопартієць Ландік. Зараз Єфремов найкраще підходить на роль цапа-відбувайла. У нього немає депутатської недоторканості", - каже експерт.

Мало шансів на те, що справа Єфремова дійде до суду. А от Володимир Медяник може отримати термін ув'язнення, переконаний Олещук.

"Поки що мало матеріальних доказів проти Єфремова. Там в основному покази свідків. А їх можна перекупити, налякати. Луценко натякав, що Єфремов їм не потрібен. Має дати покази. Можна прогнозувати: Єфремов свідчить проти значимих політичних фігур. Справу спускають на гальма. І він зникає.
Не вірю, що Єфремова посадять. Він носій достатньо цікавої інформації. Багато може наговорити і спровокувати чергову політичну кризу.
А такі як Медяник, хтось із місцевих працівників адміністрацій сидітиме. Їм ліпитимуть організоване злочинне угруповання на чолі з Єфремовим. Буде гучний процес. Щоб продемонструвати - у нас ведуть боротьбу з сепаратизмом. Медяник може бути одним з головних фігурантів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист Єфремова написав заяву в ГПУ

Нагадаємо, 8 серпня Печерський райсуд Києва обрав колишньому нардепу від Партії регіонів Володимиру Медянику запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб до 4 жовтня. Його підозрюють у скоєнні умисних дій з метою зміни меж території України на порушення Конституції, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків. А також у здійсненні організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації ЛНР.

Зараз ви читаєте новину «Політолог сказав, хто може бути наступним після Єфремова і Медяника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути