неділя, 15 травня 2011 12:03

Янукович закликав згадати жертв сталінської машини

Янукович закликав згадати жертв сталінської машини

Президент Віктор Янукович в День пам'яті жертв політичних репресій закликав згадати мільйони жертв тоталітарного сталінського режиму.

"Сталінська репресивна машина знищувала всіх, хто намагався вільно думати, говорити, діяти, творити. Піддавалися неправедному суду, садили у в'язниці, піддавалися тортурам, виселялися на чужину кращі представники суспільства. Жертвами репресій ставали інтелігенція та священики, робітники і селяни, чоловіки, жінки і діти", - йдеться у зверненні президента, розміщеному на його офіційному сайті в неділю, 15 травня.

"Закликаю згадати тих, хто був знищений каральною системою, - незалежно від їх поглядів, національності, віросповідання", - наголошується у зверненні.

"Пам'ять згуртовує нас, щодня нагадує про цінності свободи і незалежності, додає нам сили і волю для зміцнення власної держави, утвердження демократії, вільної і гідного життя кожної людини", - вважає президент.

Зараз ви читаєте новину «Янукович закликав згадати жертв сталінської машини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути