пʼятниця, 13 травня 2011 12:17

Янукович каже, що львівський губернатор винен у бійках 9 травня

Янукович каже, що львівський губернатор винен у бійках 9 травня

Президент України Віктор Янукович визнає провину львівського губернатора Михайла Цимбалюка у зв'язку з порушеннями громадського спокою під час святкування Дня перемоги 9 травня у Львові, проте вважає, що в подіях слід розібратися.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у селі Гаврилівка.

"Треба пошукати мудрі рішення, треба розібратися, перш за все. Працює комісія. Те, що Цимбалюк не допустив зіткнення у себе в кабінеті, бо якби це відбулося і було б порушення законів, то сьогодні хтось був би за гратами. Напевно, це його заслуга. Але він, безумовно, не повинен був цього допустити. Це його велика вина", - сказав глава держави.

При цьому Янукович відповів, що в подіях у Львові слід досконально розібратися.

"Є дуже багато питань. Чи треба це країні, чи не треба? На це питання треба дати відповідь. Я вважаю, що 99% громадян нашої країни, в тому числі і на Львівщині, скажуть, що не треба", - сказав глава держави.

При цьому він назвав несправедливим ставлення до ветеранів, яке було допущено у Львові 9 травня.

"Ми ні в якому разі не повинні ображати тих людей, які принесли на нашу землю спокій, свободу, які завоювали наш сьогоднішній мирний день", - резюмував Віктор Янукович.

Нагадаємо, Цимбалюк 10 травня написав заяву про відставку, однак Янукович на даний момент її не підписав. Губернатор завив, що написав заяву під тиском членів фракції "Свобода" в облраді.

Зараз ви читаєте новину «Янукович каже, що львівський губернатор винен у бійках 9 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути