середа, 22 лютого 2017 16:54

Янукович навіть із Ростова заважає Україні - політолог

Янукович навіть із Ростова заважає Україні - політолог
Reuters

Лист Віктора Януковича до Дональда Трампа написали у Кремлі для погіршення українсько-американських стосунків.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Петро Олещук.

"Янукович до цього ніякого стосунку немає. Він маріонетка. Виходить на публіку, коли потрібно його російським ляльководам. Швидше за все попрацювало російське МЗС", - зауважив експерт.

Москва підсовує "зручну" для президента США тезу, пояснив політолог.

"Трамп під час своєї кампанії і після обрання жорстко критикував адміністрацію Обами. Росія, пишучи лист від імені Януковича, ніби-то дає Трампу додаткові аргументи проти попередника і демократів. Мовляв, вони таким чином порушували усі домовленності, втручалися в українські справи, спровокували конфлікт, "українську кризу", яка б'є по російсько-американських відносинах", - розповів Олещук.

Кремль хоче, аби американський політикум обговорював "наслідки державного перевороту, організованого США", каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірташ може багато розповісти про Путіна

"Зараз в Америці відбувається складна внутіршньополітична боротьба, яка опосередковано торкається України. Відбулася гучна відставка радника Трампа Фліна, який був проросійськи налаштований. Зовнішня політика Трампа на стадії становлення. Поки що невідомо, яка лінія домінуватиме. Росія намагається вплинути, аби ця лінія змістилася у вигідний для неї бік", - сказав Олещук.

Екс-президент Віктор Янукович написав листа президенту США Дональду Трампу з проханням дати юридичну та політичну оцінку діям американських чиновників під час Майдану. У листі пожалівся на сенатора Джонна Маккейна і колишнього посла Джефрі Пайєтта.

Зараз ви читаєте новину «Янукович навіть із Ростова заважає Україні - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути