середа, 08 лютого 2012 13:32

Спецтема: Луценко за ґратами

Адвокат Луценка: міністр фізично не в стані перевірити всі документи, які підписує

Адвокат Луценка: міністр фізично не в стані перевірити всі документи, які підписує

Захист екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка вимагає долучити до матеріалів справи висновки експертиз щодо того, за що можна міністра притягати до кримінальної відповідальності.

Про це заявив адвокат екс-міністра Олексій Баганець.

Зокрема він подав клопотання про долучення до матеріалів справи висновок науково-правової експртизи, яку провів Інститут держави і права імені Корецького за підписом двох експертів.

У висновку надається відповідь на запитання щодо специфіки притягненя до кримінальної відповідальності службових осіб, які займають найвищі посади в органах виконавчої влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко в суде отвечал прокурору по-английски

"На думку експертів, щоб притягнути до кримінальної відповідальності керівника міністерства, необхідно довести, що між його діями як керівника і подальшими наслідками є прямий причиновий зв'язок. Тобто, особи, які підготували і завізували певний документ, несуть за це відповідальність. Міністр фізично не в стані перевірити всі тисячі документів, які він підписує. Тому експерти говорять, що кримінальна відповідальність для міністра може наступати тільки тоді, коли він приймає рішення з порушенням порядку встановлення, підготовки і візування документів, або тоді, коли він діє за попередньою змовою з усіма цими ланками, які перевіряли і готували документи", - підкреслив адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко: концерт на День міліції не коштував Держбюджету ні копійки

"У випадку, який інкримінається моєму підзахисному, підстав для притягнення до кримінальної відповідальності немає. По-перше, не доведено, що він ухвалив незаконне рішення, тим більше не доведено, що він це зробив умисно", - наголосив Баганець.

Також адвокат Оксана Дитинко подала клопотання про долучення до матеріалів справи відповідний запит до Національного університету імені Шевченка. У своєму екпертному висновку експерти зазначають, що після дослідження протоколів допиту свідків на досудовому слідстві можна стверджувати, що питання і відповіді були складені однією особою. Вона попросила долучити ці матеріали та оголосити їх у суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко щасливий, що прокурори "накопали" на нього так мало

Також клопотання подали й адвокати Ігор Фомін, Ігор Балик та Сергій Поліщук.

Як повідомлялося раніше, сторона обвинувачення подала клопотання про долучення до справи 5 запитів та відповідей на ці запити а також про виклик до суду Олександра Турчинова та Генадія Москаля.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Луценка: міністр фізично не в стані перевірити всі документи, які підписує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути