вівторок, 07 лютого 2012 16:30

Спецтема: Луценко за ґратами

Адвокати Луценка хочуть викликати до суду ще кількох свідків

Адвокати Луценка хочуть викликати до суду ще кількох свідків

Адвокати екс-мінстра внутрішніх спарв Юрія Луценка будуть подавати до суду клопотання про виклик додаткових свідків, але екс-президента Віктора Ющенка серед них не буде.

Про це журналістам повідомив адвокат Луценка  Ігор Фомін.

"Відповідно до кримінально-процесуального закону, сторони, якщо вони мають якісь додаткові клопотання до суду, наприклад виклик свідків, допит спеціалістів, або залучення якихось документів, мають право на цій стадії додаткових клопотань це зробити. Відповідно захист буде використовувати своє право", - наголосив він.

Фомін пояснив, що захисники будуть заявляти клопотання про долучення документів та клопотання стосовно допиту додаткових свідків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко в суді відповідав прокурору англійською

"Ми вважаємо, що не всі питання є розкритими тими свідками, яких надало державне обвинувачення. Далі будемо дивитися, яким чином суд відреагує на наші клопотання і враховуючи це приймати подальші рішення", - підкреслив Фомін.

Свідки, яких планує викликати захист, поділяються на три категорії, повідомив адвокат:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свідчення Луценка в суді: "це розправа наді мною як над опонентом влади"

"Перше: свідки, які будуть надавати нам додатково якісь факти. Також будуть свідки з Генеральної прокуратури, оскільки у нас є безумовні пояснення свідків, яких допитували у залі засідання, щодо здійснення на них тиску. Тому ми маємо бажання запросити певних осіб із Генеральної прокуратури. І буде також кілька осіб, яких би я назвав "політичні свідки". Вони мають свідчити про певні документи, які вони готували і надати їм певну характеристику".

Захисник Луценка також додав, що екс-президента Віктора Ющенка серед свідків не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко розповів, за що "регіонали" замовили проти нього справу

"Ми знаємо, що свідки — це ті особи, які можуть нам надати якісь факти щодо кримінальної справи. Як захисник Юрія Вітальйовича, я не вважаю, що пан Ющенко може надати нам якісь факти щодо нашої справи. Тому від його допиту ми відмовилися", - пояснив Фомін.

Зараз ви читаєте новину «Адвокати Луценка хочуть викликати до суду ще кількох свідків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути