понеділок, 15 липня 2013 08:25

Яценюк каже, що Янукович може затягнути з президентськими виборами, як і з київськими

Яценюк каже, що Янукович може затягнути з президентськими виборами, як і з київськими
Фото: hvylya.org

Президент Віктор Янукович на прикладі затягування з київськими виборами випробовує варіант перенесення президентських виборів 2015 року.

Про це заявив голова Політради ВО "Батьківщина", голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на каналі ТВі, передає прес-служба партії.

Яценюк переконаний, що президент Янукович не призначає вибори Київської міськради, "тому що боїться, що програє виборчу кампанію": "Те саме відбувається з мером - мера столиці немає вже протягом останніх двох років. Янукович також дає вказівку не призначати вибори, тому що в нього перед очима стоїть страх перед 2004 роком. Тому що він усвідомлює: якщо київська влада буде не його, то кияни знов будуть виходити і захищати президентські вибори 2015 року".

"Це базовий політичний конфлікт: ви крадете у киян право вибирати свою владу, керувати своїм містом і отримуєте повноваження, яких у вас не повинно бути. І не тільки у киян - це буде приклад по всій Україні", - наголосив він.

"Янукович пробує – "пролізе" чи не "пролізе". Так можна продовжити термін повноважень президента та Верховної Ради", – підкреслив Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що під час минулого скликання парламенту влада внесла зміни до Конституції: "Обирали депутатів на чотири роки, а вони продовжили термін повноважень минулого скликання ще на рік".

Голова Політради ВО "Батьківщина" нагадав, що три опозиційні фракції не дали можливості провести засідання Київради: "Усвідомлюю, що вони далі будуть намагатись зібрати це нелегітимне засідання. І ми повинні бути готові до будь-якого розвитку сценарію. Вони будуть збирати засідання, будуть намагатись протягнути якісь рішення, але це не впливає на легітимність цього органу".

Зараз ви читаєте новину «Яценюк каже, що Янукович може затягнути з президентськими виборами, як і з київськими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути