четвер, 11 липня 2013 22:51

Київські вибори відбудуться перед Новим роком - "свободівець"

Київські вибори відбудуться перед Новим роком - "свободівець"
Ігор Мірошниченко Фото: unn.com.ua

Нардепи запропонували депутатам Київради зробити політичне звернення на адресу Верховної Ради щодо проведення київських виборів. Проте, у тих "щурів, які засіли у Київраді" не вистачило сміливості заявити це президенту Віктору Януковичу. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Свобода" Ігор Мірошниченко.

"Все, що стосується київських виборів, то ми сьогодні пропонували нелегітимній Київраді зробити політичне звернення на адресу Верховної Ради, щоби парламент прийняв невідкладне рішення щодо проведення виборів Київради та київського міського голови. Із цього питання ми готові ініціювати скликання позачергової сесії ВР", - наголосив народний депутат від фракції "Свобода".

Окрім того, на його думку, "на превеликий жаль, у тих щурів, які засіли у Київраді не вистачило сміливості заявити Партії регіонів, а по суті Януковичу та його команді, що кияни вимагають виборів. Вони побоялися це зробити".

"Це означає, що найшвидше вибори можна буде провести наприкінці осені, тому що коли у вересні збереться Верховна Рада, то ми будемо наполягати, щоби розгляд питання про призначення виборів у Києві — було одне із перших. Але, варто розуміти просту річ. Три опозиційні фракції, навіть із лояльними позафракційними, не можуть приймати рішення без "регіоналів", тому без тиску вулиці — вибори в Києві можуть не призначити взагалі", - підкреслив Мірошниченко.

Водночас, він вважає, що вибори таки будуть призначені, але ближче до Нового року.

"Мій прогноз, що їх (київські вибори — ред.) призначать на грудень, на вихідних, перед Новим роком, аби була нижчою явка. Влада хоче фальшувати результати виборів. Вони мають пам'ятати, що "Свобода" буде зустрічати Новий рік на виборчих дільницях, але ми проконтролюємо результати", - резюмував політик.

Нагадаємо, секретарю Київради Галині Герезі шестеро народних депутатів не давали довгий час провести брифінг і розпочати сесію. За її словами, твердження, що Київрада не має повноважень здійснювати свою діяльність - не відповідає дійсності. Після штурму Київради громадськими активістами, нардепами, секретар Київради Галина Герега закрила сесію 6 скликання.

Депутат від Партії регіонів, глава комітету Володимир Макеєнко заявив, що Регламентний комітет має намір розглянути питання про відповідальність депутатів за зрив Київради.

"Є Київрада, державний орган, який повинен працювати. Ніхто не може заважати йому працювати. Є факт - заблокували фізично, поламали мікрофон, не давали технічно проголосувати. Буде рішення регламентного комітету", - зазначив Макеєнко.

Зараз ви читаєте новину «Київські вибори відбудуться перед Новим роком - "свободівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути