середа, 01 жовтня 2014 17:57

Яценюк був вимушений відсторонити Мусія — політолог

Яценюк був вимушений відсторонити Мусія — політолог

Міністр охорони здоров'я Олег Мусій виявився безпорадним. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Андрій Золотарьов, коментуючи його відставку.

"Більшість тендерів закупки ліків були провалені міністерством. Це безпрецедентна в історії незалежної України ситуація. Перше, це непрофесіоналізм дій керівництва МОЗу. Друге, корупційна складова. Аксіома української влади — корупція залишалась, попри те, хто б не очолював МОЗ. Тому що тендери по закупівлі ліків дозволяють отримувати надприбутки. А для тих людей, які стоять за цими схемами, прибуток важливіший за здоров'я людей", - розповів експерт.

Він зауважив, Мусій не зміг боротися з корупцією.

"Скоріше за все, Мусій виявився безпорадним. Тому що, коли людина потрапляє в оточення системи і починає діяти за її правилами, то попри добрі наміри, він непрофесійний. Можливо, Мусій дійсно не причетний, але однаково це злочинна халатність. Йому треба було привертати увагу громадськості, або приймати рішення, або йти у відставку. Ні того, ні іншого Мусій не зробив", - підкреслив Золотарьов.

Політолог зазначив, що Яценюк був вимушений звільнити Мусія: "Маємо ситуацію, коли все дійшло до межі. Враховуючи, що зараз виборча кампанія, прем'єр вимушений діяти рішуче. Тому це скоріше політичний крок. Оскільки є певна процедура звільнення міністра охорони здоров'я. Яценюк був вимушений піти на це, бо ситуація б'є по його авторитету. А він же ж хедлайнер "Народного фронту"".

Він додав, що на провалені тендери з закупівлі ліків треба реагувати не тільки прем'єрським рішенням, а й розслідуванням.

Нагадаємо, сьогодні Кабмін відсторонив міністра охорони здоров'я Олега Мусія. Також вирішив звернутися до Генпрокуратури щодо бездіяльності керівництва МОЗ в закупівлі медпрепаратів. Зазначимо, що Мусій був координатором медичного штабу Майдану.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк був вимушений відсторонити Мусія — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути