понеділок, 28 січня 2013 15:13

У Бразилії оголосили 3-денний траур за жертвами пожежі в клубі
7

Фото: Фото: Reuters

Президент Бразилії Ділма Руссефф 27 січня оголосила загальнонаціональний триденний траур за жертвами пожежі в клубі Kiss в місті Санта-Марія штату Ріу-Гранді-ду-Сул. Про це повідомляє бразильське видання Globo.

Крім того, раніше губернатор штату Ріу-Гранді-ду-Сул оголосив тижневу жалобу, а мер міста Санта-Марія - траур тривалістю у 30 днів.

За останніми даними, загальне число загиблих склало 233 людини (хоча раніше бразильське видання Terra Brasil повідомляло, що число жертв досягло 245 осіб). Серед загиблих - 120 чоловіків і 113 жінок. Поки вдалося ідентифікувати тільки 185 загиблих.

Травми в результаті пожежі отримали не менше 130 осіб. З них близько 90 людей залишаються в госпіталях. Більшість з них постраждали від інтоксикації, однак багато також отримали важкі опіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страшна пожежа в Бразилії: кількість загиблих сягнула 245 осіб

Після пожежі аргентинський трансплантаційний центр INCUCAI оголосив про те, що він направить до Бразилії донорську шкіру для допомоги потерпілим, які отримали найбільш важкі опіки.

Пожежа в клубі Kiss почався близько 2 години ночі за місцевим часом у ніч на 27 січня. У клубі перебували близько тисячі осіб, в основному студенти місцевого університету, які прийшли на концерт. Причиною загоряння стало піротехнічне шоу: через іскру від фейєрверку загорівся прапор, після чого вогонь став поширюватися далі. У клубі почалася паніка, оскільки відвідувачі намагалися пробратися до єдиного запасного виходу. Крім того, за словами начальника пожежної команди Санта-Марії, перший час двері клубу були заблоковані охоронцями. У результаті багато хто загинув під час тисняви.

Офіційна причина пожежі поки не оголошена. Згідно з попередньою версією, причиною займання стало порушення протипожежних правил у будівлі: за деякими даними, клуб з серпня 2012 працював без ліцензії.

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії оголосили 3-денний траур за жертвами пожежі в клубі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути