пʼятниця, 25 січня 2013 11:18

У російській столиці горів хмарочос "Москва-сіті". Є постраждалі
9

Фото: Фото: kirbase.livejournal.com

Вранці в п'ятницю, 25 січня, в одному зі споруджуваних хмарочосів комплексу "Москва-сіті" почалася пожежа. Займання сталося в башті комплексу "Око", за попередніми даними, під час проведення будівельних робіт. Відомо про одного постраждалого.

Спочатку представники інвестора Capital Group повідомили, що площа пожежі не перевищила п'яти квадратних метрів, вона була усунута власними силами. Однак ця інформація не підтвердилася, незабаром стало ясно, що без допомоги пожежників будівельникам не впоратися.

На місце були направлені 20 пожежно-рятувальних підрозділів, була проведена евакуація - з вежі вивели 220 осіб.

За попередніми даними, загоряння сталося на 24 поверсі хмарочоса, після чого полум'я почало розповсюджуватися вище.

"Площа пожежі склала близько 30 квадратних метрів, загорілися банери і обшивка", - відзначили в МНС. У цьому зв'язку пожежники були змушені зірвати банер, що висів на фасаді будівлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москву знову почало затягувати їдким димом

До 12:00 за московським часом (10 годин за Києвом) рятувальникам вдалося локалізувати пожежу, якій раніше було присвоєно підвищений номер складності - другий за п'ятибальною шкалою.

"Відкрите полум'я збито, - пояснили в МНС. - У даний час ситуація узята під повний контроль, незабаром вогонь загасять. Пожежники здійснюють проливку 24-го поверху, де, ймовірно, знаходиться епіцентр пожежі".

У Capital Group пізніше підтвердили, що ситуація виявилася серйознішою, ніж сподівалися раніше. І пояснили причини НП: вогонь спалахнув через теплову гармату. У МНС додали, що першим загорівся будівельний утеплювач. А столична влада вказала на огріхи будівельників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вдалося упізнати одну з жертв вибуху в московському ресторані

"Загорівся утеплювач, полум'я перекинулося на 24 поверх. Далі загорівся тепляк", - заявив заступник мера Петро Бірюков.

За його словами, причиною пожежі стало порушення складування. Мер Москви Сергій Собянін зажадав від Мосдержбуднадзора посилити контроль за проведенням будівельних робіт у столиці: "Особливо це стосується висотних будівель".

Раніше джерела в Capital Group повідомляли, що в результаті НП постраждала одна людина, це робітник. У той же час підтвердження цієї інформації від МНС поки не надходило.

Висота багатофункціонального комплексу "Око" - 85 поверхів. На них розмістяться житлові апартаменти, офісні приміщення, фітнес і SPA, відкриті тенісні корти, кінозал і конференц-центр, ресторани і бари. У комплексі у 2015 році також повинен відкритися готель Delano Moscow на 160 номерів. "Око" стане вже другим проектом компанії Capital Group у комплексі "Москва-сіті". Раніше девелопер звів у діловому центрі багатофункціональний комплекс "Місто столиць" площею 289 000 квадратних метрів.

Зараз ви читаєте новину «У російській столиці горів хмарочос "Москва-сіті". Є постраждалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути