Ексклюзиви
четвер, 10 січня 2013 18:58

Потяг "Hyundai" спалив цілу станцію: збитки на мільйон гривень
7

Потяг "Hyundai" спалив цілу станцію. Про це повідомив нардеп Володимир Ар'єв, посилаючись на користувача Фейсбук Вадима Беспалова, пише Цензор.НЕТ.

"Виявляється, легендарний поїзд "Хюндай" в день "кінця світу" спалив цілу станцію і так званий "центр управління рухом поїздів". Інформація всіляко замовчувалася владою і ось тільки зараз стали відомі подробиці", - написав нардеп на своїй сторінці у мережі.

Автор: Фото Вадима Беспалова з Facebook
 

"Отже, ось що прозвучало в пресі: "21 грудня ввечері за 50 хв їзди від Києва зламався "швидкісний" електропоїзд "Hyundai", який прямував до Львова. Він простояв на ст. Клавдієво близько 2 годин. За непідтвердженими даними, причина НП – поломка струмоприймача і, як наслідок, обрив дроту. Внаслідок аварії на півдорозі застрягли 4 електрички, а це – тисячі пасажирів. Також на деякий час були заблоковані міжрегіональні поїзди, однак, їх намагалися пропустити швидше – відразу після лагодження лінії", - процитував Ар'єв.

Автор: Фото Вадима Беспалова з Facebook
 

Далі нардеп викриває приховані факти.

"А ось, що залишається секретом донині: при проїзді "Хюндая" станції Клавдієве був зірваний контактний дріт. Він завис над з/б стовпчиком, який був встановлений над кабельною трасою. У підсумку струм пішов по стовпчику в кабель в релейну, де знаходилися люди... В результаті почалася пожежа, яка знищила техніку майже на мільйон гривень. Технічною мовою це звучить так: "коротке замикання, попадання в кабелі пристроїв СЦБ високої напруги 27 кВ, з подальшим загоранням пристроїв СЦБ на посту ЕЦ в релейній". Люди дивом не постраждали", - зазначає він.

Автор: Фото Вадима Беспалова з Facebook
 

За його словами, місцевій владі вдалося приховати від преси пожежу такого масштабу.

"Станцію тимчасово перетворили на звичайний перегін. Але! Якщо враховувати, що згорів так званий "центр управління руху потягів" – виходить, величезна ділянка залізниці залишилася без контролю фахівців. Пасажири в проїжджаючих поїздах навіть не здогадувалися, що піддаються величезній небезпеці. Черговому доводилося цілодобово "тиснути на кнопку", щоб "відкрити" світлофори проїжджаючим потягам. Цікаво, до якої катастрофи міг би привести випадковий сон цього чергового?", - розповів опозиціонер.

Автор: Фото Вадима Беспалова з Facebook
 

"На одній з фотографій Ви можете бачити цілу зв'язку червоних дротів: від дивом уцілілого пульта, який повинен контролювати роботу світлофорів, місцеві умільці протягнули дроти до реле, але переїзна сигналізація так і не запрацювала. Ще вражає те, що керівництво залізниці зобов'язало місцевих працівників полагодити дорогущу техніку своїми руками і дало на це термін 3 тижні. Цей термін закінчується 12 січня. Відсутні деталі примудрилися замовити навіть на місцевому заводі за свій рахунок", - наголосив він.

Автор: Фото Вадима Беспалова з Facebook
 

"Вражає той факт, що після вкладення сотень мільйонів доларів в "швидкісний рух", владу абсолютно не турбує той факт, що начинка ось таких от "центрів управління", як у Клавдієво, буде виконана кустарним методом, а про сертифікацію і говорити вже не варто... При цьому влада залякує працівників звільненням і вимагає від них неможливе – відтворити своїми руками техніку, вартістю мільйон. Фотографія з пучком червоних дротів якнайкраще характеризує стан української залізниці в 21 столітті. При космічних витратах "в полотно" – як видно, не вистачає елементарного", - наголосив нардеп.

Автор: Фото Вадима Беспалова з Facebook
 

За його словами, трагедії на станції Клавдієве можна було уникнути

"Начальники "швидкісного руху" задовго до того, що сталося, знали, що тиск натискання пантографа корейського "Хюндая" на український контактний дріт не витримує жодної критики. Але нічого не зробили", - додав він.

Автор: Фото Вадима Беспалова з Facebook
 

Зараз ви читаєте новину «Потяг "Hyundai" спалив цілу станцію: збитки на мільйон гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

147

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути