неділя, 27 січня 2013 16:09

Понад 240 осіб загинуло від пожежі у нічному клубі Бразилії

Автор: Фото: AFP
 

Кількість жертв пожежі у нічному клубі Kiss у бразильському місті Санта-Марія зросла до 245 осіб, передає агентство Reuters з посиланням на поліцію.

Пожежа почалася після запуску феєрверку під час виступу музичного гурту на сцені клубу. Іскри потрапили на стелю, де була звукоізоляційна монтажна піна, звідти й почалося поширення полум'я. На момент трагедії у приміщенні перебувало близько 2 тис. людей.

За словами поліцейських, раптова пожежа спричинила паніку серед відвідувачів клубу, і багато людей не могли отримати доступ до аварійного виходу.

Спершу повідомлялося про 90 загиблих. Правоохоронці побоюються, що кількість жертв інциденту може зрости в рази, оскільки дізнавачі лише приступили до підрахунку загиблих. За словами офіційного представника поліції, дані свідчать про те, що при пожежі загинули понад 200 людей.

Ще близько 200 чоловік були госпіталізовані, стан восьми з них оцінюється медиками як критичний.

/media/video/479321/1_479321.mp4

Як повідомлялося в серпні минулого року, у Таїланді в результаті пожежі в нічному клубі на популярному курорті Пхукет загинули чотири людини, ще 20 були поранені. Тіла жертв настільки обгоріли, що спочатку їх неможливо було ідентифікувати та встановити національність. Загиблі, швидше за все, були іноземними туристами, одночасно у клубі відпочивали і тайці.

Вогонь спалахнув після того, як блискавка влучила у трансформатор напруги. Пожежники гасили полум'я протягом години. За даними тайських ЗМІ, клуб належав росіянам.

Нагадаємо, схожа на бразильську трагедія сталася більше трьох років тому в Росії. У Пермі 5 грудня 2009 р. організатори шоу в нічному клубі "Кульгавий кінь" також використовували піротехніку, в результаті чого в закладі сталася пожежа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бразилії пожежа в нічному клубі забрала 90 життів

Займання забрало життя 156 осіб, ще близько 100 отримали поранення, багато хто з відвідувачів стали інвалідами. На лаві підсудних у справі про пожежу у клубі опинилися власники закладу, а також піротехніки. Минулого тижня в Ленінському районному суді Пермі відбулося чергове слухання по справі фактичного власника "Кульгавого коня" Анатолія Зака. Прокурор зажадав призначити чоловіку 10 років позбавлення волі.

Зазначимо також, що в січні 2011 р. у столиці Татарстану м. Казань у результаті пожежі в пивному пабі загинули чотири людини. Із приміщення пабу, де виникло сильне задимлення, обслуговуючим персоналом закладу були евакуйовані 70 людей.

У ході гасіння пожежі у приміщенні VIP-зали виявили тіла двох загиблих чоловіків, через півгодини біля вогнища пожежі було виявлено ще два трупи сильно обгорілих чоловіків. Площа пожежі склала 50 кв. м.

Зараз ви читаєте новину «Понад 240 осіб загинуло від пожежі у нічному клубі Бразилії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути