понеділок, 28 січня 2013 11:51

Страшна пожежа в Бразилії: кількість загиблих сягнула 245 осіб
7

Фото: Фото: Reuters

Число загиблих у результаті пожежі у бразильському клубі Kiss в місті Санта-Марія (штат Ріу-Гранді-ду-Сул) досягло 245 осіб, повідомляє Terra Brasil з посиланням на військову поліцію. Як мінімум шестеро з них загинули не в самому клубі, а вже у лікарні.

Тіла направляють у муніципальний спортивний центр, де родичі можуть упізнати загиблих. Там же облаштований кризовий центр для допомоги родичам загиблих і постраждалих. Раніше повідомлялося, що 159 осіб вже опізнано.

У лікарнях Санта-Марії знаходяться 48 постраждалих (раніше йшлося про приблизно 200 госпіталізованих). В якому вони стані, не уточнюється. Всього у клубі в момент пожежі знаходилися, за різними даними, від 400 до 2000 людей, в тому числі учасники студентського свята та 23 працівника закладу.

Пожежа почалася близько 2-2:30 за місцевим часом у ніч на 27 січня. Причиною загоряння стало піротехнічне шоу, іскра від якого потрапила на прапор, в результаті чого той загорівся. Потім вогонь став поширюватися далі, а серед відвідувачів почалася паніка: вони намагалися пробратися до єдиного запасного виходу.

За словами співробітника клубу Мікеле Шнейда (Michele Schneid), пише Diardio Gaucho, відвідувачі намагалися врятуватися у туалетних кімнатах. Разом з тим раніше охоронець закладу Родріго Мура (Rodrigo Moura) розповідав, що багато хто помилково потрапляли в туалет, так як запасний вихід розташований поряд з дверима в убиральню. Він також повідомив, що намагався скористатися вогнегасником, проте той не працював.

Через пожежу президент Бразилії Ділма Руссефф перервала свій візит до Чилі, повідомляє Agence France-Presse, де вона брала участь у саміті Євросоюзу та Співтовариства країн Латинської Америки і Карибського басейну.

Зараз ви читаєте новину «Страшна пожежа в Бразилії: кількість загиблих сягнула 245 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути