вівторок, 27 вересня 2011 14:30

Спецтема: Роман Ландік - "Гроза блондинок"

Суд заарештував Ландіка на 2 місяці, депутатський синок провини не визнає

Суд заарештував Ландіка на 2 місяці, депутатський синок провини не визнає

Ленінський районний суд виніс рішення про арешт депутата Луганської міської ради Романа Ландіка на два місяці, повідомив міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов.

"Вчора суд прийняв рішення про його арешт і затримання на два місяці до закінчення розслідування кримінальної справи", - сказав міністр на брифінгу, пише Інтерфакс-України.

За його словами, проти Ландіка порушено кримінальну справу за ст.296 КК (хуліганство). Могильов також повідомив, що Роман Ландік відмовляється давати пояснення у кримінальній справі, порушеній проти нього, і не вважає себе винним.

"Йому пред'явлено звинувачення, він від дачі свідчень відмовився, заявив, що не винен, і використовуючи ст. 63 Конституції, сказав, що свідчення давати не буде", - зазначив Могильов.

За словами міністра, суд виходив з того, що "є дані, що він намагався сховатися від слідства".

За словами міністра, протягом справи були неодноразові спроби врятувати від відповідальності Ландіка. Зокрема, після затримання були спроби в терміновому порядку перевезти його з Росії до України літаком для подальшого звільнення.

"Тим не менш, він був привезений звичайним етапом з Російської Федерації і, незважаючи на всі маніпуляції навколо цієї справи, суд прийняв рішення про його арешт на два місяці, до кінця слідства", - повідомив міністр.

На питання, дзвонять йому по телефону колишні однопартійці для "відмазки" своїх родичів, Могильов сказав, що йому ніхто не дзвонить, а телефонують окремим чиновникам, передає Лівий Берег.

"Я попереджаю всіх товаришів: якщо хтось скоїв правопорушення - дзвонити не треба, не допоможе. По шкурним питанням Могильову не дзвонити по телефону", - сказав він.

Як повідомлялося, 4 липня вночі у ресторані "Баккара" в Луганську Ландік побив Марію Коршунову. Прокуратура Луганської області порушила кримінальну справу стосовно депутата за ч.3 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу Україні. Ландік був затриманий в Краснодарі (РФ). 11 серпня Генеральна прокуратура Російської Федерації задовольнила запит Генеральної прокуратури України від 19 липня 2011 про видачу Україна Ландіка для притягнення до кримінальної відповідальності.

Ландік є сином народного депутата фракції Партії регіонів Володимира Ландіка.

Зараз ви читаєте новину «Суд заарештував Ландіка на 2 місяці, депутатський синок провини не визнає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути