вівторок, 14 серпня 2012 12:50

На Вінничині жінка упилася до "білої гарячки" і впала у жомову яму

На Вінничині жінка упилася до "білої гарячки" і впала у жомову яму
Жінка вела себе неадекватно. Фото: obozrevatel.com

12 серпня на Турбівському цукрозаводі, що на Вінниччині, 51-річна Валентина Топалюк з села Приборівка Липовецького району впала у жомову яму. Отримала хімічні опіки стоп та гомілок. Як вона опинилась там, не пам'ятає. І як обійшла охорону, пояснити не може.

За словами працівників хірургічного відділення Турбівської лікарні, жінка вела себе неадекватно.

"Пробула у нас добу, потім перевели її в терапію. Ніхто з рідних не приїжджав до неї, то не могли навіть спитати, чи це у неї після падіння в яму такий психічний стан, чи це вона по життю така неадекватна. Кричала, кудись поривалась йти", - сказали.

Як повідомив лікар-хірург Турбівської лікарні Володимир Степаненко, у жінки діагностували "білу гарячку".

"Капаємо її, щоб вивести із цього стану. 14 серпня приїжджав її зять, казав, що перед цим вона дуже багато випила. Потім кудись пішла. Видно, заблукала. Попала з Приборівки в Турбів, кілометрів 3 пройшла. Коли її знайшли, вона тільки своє ім'я та прізвище назвала. А як в тій ямі опинилась, як взагалі в Турбів прийшла, пригадати не змогла", - розповів він.

30-річна донька та 73-річна мати потерпілої обіцяли приїхати 14 серпня надвечір.

"Зять спочатку просив відпустити тещу додому. Мовляв, опіки вже оброблені, будемо вдома доліковуватись. У жомові дуже багато кислот, ось і обпекло ноги. А до травми додався психічний стан. Терапію після "білої гарячки" припиняти не можна. Аж поки жінка повністю не прийде до тями. Зараз ми тримаємо її в стані медикоментозного сну. Так найкраще лікувати набряк мозку, який завжди з'являється при "білій гарячці". Якщо не лікувати, людина може померти", - зазначив Володимир Григорович.

Зараз ви читаєте новину «На Вінничині жінка упилася до "білої гарячки" і впала у жомову яму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути