вівторок, 29 січня 2013 01:05

На Вінниччині пожежа знищила багатоквартирний будинок. Без житла залишились 13 осіб

На Вінниччині пожежа знищила багатоквартирний будинок. Без житла залишились 13 осіб
Фото: vinnitsa.info

Досі догорає 5-квартирний будинок у селі Скоморошки Оратівського району Вінницької області. Почалась пожежа 26 січня о 2.30. Вогонь знищив житло 13 чоловік.

За словами місцевої Зінаїди Колотнітської, підозрілий тріск вона почула ще близько першої ночі. О 2-й годині полізла на горище, подивитись, що відбувається. Побачила вогонь, розбудила всіх мешканців.

"Повибігали люди з переляку хто в чому. Є такі, що навіть документів з собою не захопили. Так і згоріли разом з хатою. І меблі згоріли, і одяг, і все майно", - сказала.

Жителі села збирають гроші для погорільців.  Кожен дає стільки, скільки може.

Тимчасовий притулок дала для 4 чоловік Світлана Дем"янюк.

"Треба ж було допомогти людям, у яких нічого не залишилось. Спали хто де. І на розкладушках, і на підлозі. В понеділок родичі порозбирали моїх квартирантів. Стареньку пенсіонерку донька у Київ забрала, ще одну – у Вінницю. Сім'ю молоду – у Козятин", - зазначила вона.

Коли прибули пожежники, майже весь будинок згорів. Рятувальники кажуть, що повідомили їм про пожежу не зразу. Ще й будинок не новий, побудований до революції. Там багато дерев'яних перекриттів. Відстань до району теж велика, від Скоморошок їхати 40 км.

"Та зразу подзвонили в пожежну частину.  А одна-єдина машина приїхала тільки під ранок. За нею – ще 4 з інших районів. 28 чоловік з вогнем боролись. Гасили-гасили, та не догасили. В підвалі ще тліє вогонь. Там один дядько приберіг собі кілька бутлів вина, то вони і догоряють. Це щастя, що Зіна не спала в той час. А то всі б згоріли живцем усі", - запевнили місцеві.

За попередніми даними, причиною пожежі стало необережна експлуатація пічного опалення. Будинок належав цукрозаводу.  Там виділяли службове житло для його працівників.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині пожежа знищила багатоквартирний будинок. Без житла залишились 13 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути