середа, 17 квітня 2013 10:59

Спецтема: Розстріл у "Каравані"

На Мазурка остаточно повісили "караванський" розстріл і благополучно закрили справу

На Мазурка остаточно повісили "караванський" розстріл і благополучно закрили справу
Ярослав Мазурок. ФОТО: podrobnosti.ua

Докази, зібрані під час досудового розслідування, підтвердили причетність підозрюваного Ярослава Мазурка до вбивства трьох охоронців "Каравану".

Про це повідомила прокуратура Києва, пише Українська правда.

"Під час досудового слідства проведено більше 200 експертиз, в тому числі близько 20 експертиз ДНК, допитано понад 12 тисяч осіб та проведено низку інших важливих слідчих дій. Загалом докази, зібрані слідчими, містяться у 600 томах кримінального провадження", - сказано у заяві.

"Доказами зібраними у кримінальному провадженні під час досудового розслідування причетність Мазурка до вбивства трьох охоронців "Каравану", замаху на вбивство четвертого, крадіжки товарів із супермаркету та незаконного поводження із зброєю повністю доведена", - заявили у прокуратурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Каравані" знову стріляли. На парковці у чоловіка випустили 2 кулі

За наслідками досудового розслідування прокуратурою Києва прийнято процесуальне рішення про закриття кримінального провадження на підставі п. 5 ч. 1 ст. 284 КПК - у зв'язку зі смертю підозрюваного.

"Водночас, у ході досудового розслідування, слідчими перевірялися версії причетності Мазурка до вчинення інших злочинів, а саме вбивства жінки та малолітньої дитини в грудні 2009 року в Оболонському районі міста Києва, вбивства чоловіка та замаху на вбивство іншого наприкінці 2009 - початку 2010 в Святошинському районі столиці", - додали у відомстві.

"Однак, на думку прокурорів, котрі здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, досудове розслідування за вказаними епізодами проведено не в повній мірі та достатньо доказів причетності Мазурка до скоєння цих кримінальних правопорушень не зібрано", - зазначили в прокуратурі.

"У зв'язку з цим матеріали кримінальних проваджень за трьома епізодами столичною прокуратурою скеровані до Слідчого Управління ГУМВС України в Києві для подальшого розслідування", - сказано в заяві.

Як відомо, трагедія в "Каравані" сталася 26 вересня минулого року. Відеокамера в гіпермаркеті зафіксувала, як один з відвідувачів довго ходив по залу, торкався різних речей, нібито непомітно сунув у кишеню флешку. Коли охорона викрила його в крадіжці, він не намагався втекти, без опору пройшов у службове приміщення і там відкрив стрілянину, коли охоронці пригрозили викликати міліцію. Троє загинули на місці, вижити вдалося лише одному.

Через тиждень голова МВС оголосив у розшук уродженця Львівської області Ярослава Мазурка, який останні десять років жив із родиною в Києві. 7 листопада Мазурка знайшли мертвим у Сирецькому лісі. За версією слідства він застрелився.

Зараз ви читаєте новину «На Мазурка остаточно повісили "караванський" розстріл і благополучно закрили справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути