четвер, 04 жовтня 2012 09:19

"Цей випадок стане прикладом для всіх охоронців гіпермаркетів" - охоронець "Каравану"

"Цей випадок стане прикладом для всіх охоронців гіпермаркетів" - охоронець "Каравану"
Вбивця дістав другу обойму. Фото: obozrevatel.com

Цікавимося, як працюють у "Каравані" після розстрілу 4-х охоронців у комірчині, 26 вересня. Кореспонденту Gazeta.ua відповідає охоронець "Каравану" Паша, призвіще не називає. Це той самий, який відкрив двері у службовій кімнаті, коли вибіг стрілок. Наразі він працює старшим зміни, його підвищили.

Хтось з охоронців хотів звільнитися після того?

— Ні. Навпаки — з'явилося бажання працювати на повну силу, щоб таких випадків більше не було. Цей випадок стане прикладом для всіх охоронців гіпермаркетів. Моя жінка хотіла, щоб я звільнився

Пригадайте 26 вересня. Що ви подумали та як діяли, коли відкрили двері комірчини?

— Я зазирнув у комірчину і побачив тіло. Зрозумів, що потрібно зачинити двері. Без магнітного ключа їх не відкриєш. Але магніт, мабуть, не спрацював, і чоловік штовхнув двері. На моєму місці, думаю, будь-хто злякався б — людина вибігає на тебе з пістолетом. Я побачив, що він кладе зброю в кишеню, побіг за ним. Якби начальник охорони не вийшов із тієї кімнати, все було б інакше. Він колишній десантник. Можливо, якісь поранення були, але не такі серйозні.

Де загубили слід злочинця?

— Через дорогу навпроти заводу. Там є ветеринарна клініка по вулиці Дегтяренка, 3. Він забіг за цю будівлю. Ми не стали лізти на рожен. Було видно, як він перезаряджав другу обойму.

Скільки в "Каравані" охорони?

— В одну зміну працюють 11 людей. Зміна з восьмої ранку до півночі. Можна брати додаткові чергування. Оплата погодинна, наприкінці місяця підраховують. У середньому одержуємо 2600 гривень на місяць.

Що найважче у такій роботі?

— Увесь день бути на ногах. Більшість звільняються через це.

Часто люди крадуть у магазині?

— З торговельного залу можна винести пів-гіпермаркету, коли знати, що, де і як. Через заклад проходять тисячі людей, за всіма не встежиш. Доки людина йде до каси, нам повідомлять, у що вдягнена, до якої кишені що поклала. Порушників відводимо у кімнату охорони — обшукувати людей біля кас не маємо права. Там просимо викласти все з кишень. Якщо людина не хоче, викликаємо міліціонерів.

Які навички потрібні охоронцеві?

— Ним може працювати будь-яка молода людина, навіть жінка. Потрібно звикнути до графіка, пройти стажування у начальника охорони. Я стажувався два дні. Перший день мене вчили, на другий ходив сам.

Зараз ви читаєте новину «"Цей випадок стане прикладом для всіх охоронців гіпермаркетів" - охоронець "Каравану"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути