вівторок, 27 вересня 2011 16:00

260 китайців постраждали в результаті зіткнення двох поїздів у метро

В результаті зіткнення двох поїздів у метро Шанхаю у вівторок, 27 вересня, постраждали більше 260 осіб. За даними "Синьхуа", більшість постраждалих надійшли до лікарень з синцями, переломами, а також травмами голови, однак жоден з постраждалих не отримав критичних пошкоджень.

Аварія сталася о 14:51 за місцевим часом (09:51 по Києву) у одній з центральних станцій шанхайського метро, неподалік від популярного серед туристів Саду Юй Юань. Один з поїздів врізався в хвостові вагони іншого. Рух на гілці було зупинено, близько 500 осіб евакуювали.

За даними місцевих ЗМІ, на які посилається Reuters, зіткнення сталося через те, що через поломки сигнального устаткування працівникам метрополітену довелося координувати рух потягів по телефону. Керівництво метро розмістило в своєму мікроблозі повідомлення з вибаченнями за те, що трапилося, в якому пообіцяло провести розслідування інциденту. Пізніше пост був видалений без будь-яких пояснень.

Два місяці тому, 23 липня 2011 року, в аварію потрапив швидкісний поїзд, який прямував з міста Ханчжоу в Веньчжоу. Два вагони зійшли з рейок, коли потяг проходив по відкритому мосту, і впали в річку. Тоді загинули 40 людей, ще 177 отримали поранення, уточнює China Daily.

Після катастрофи влада Китаю ухвалила рішення призупинити будівництво нових залізниць і перевірити існуючі поїзда і колії. Крім того, в Пекіні ухвалили рішення знизити швидкість швидкісних поїздів з метою безпеки.

Зараз ви читаєте новину «260 китайців постраждали в результаті зіткнення двох поїздів у метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути