середа, 21 вересня 2011 07:45

Суддю Оксану Дурицьку знайшли у Дніпрі

 

Суддю Адміністративного апеляційного суду Києва 33-річну Оксану Дурицьку знайшли втопленою 7 вересня. Вона була у затоці Дніпра — Собаче Гирло, що в Оболонському районі. Тиждень тіло лежало невпізнаним, доки із заявою про зникнення доньки не звернулася Оксанина матір.

Наталія Дурицька впізнала доньку. Її поховали. Міліціонери не хотіли розслідувати випадок, загибель називали нещасним випадком. Зрештою справу таки порушили.

— Ми перевірили обставини смерті. Слідів насилля не було. Однак зараз виявили нові факти, — пояснюють. — Знайшли трьох чоловіків, які відпочивали із суддею останнього дня її життя. Зараз їх допитують.

Оксана — єдина донька киян Михайла Костянтиновича і Наталії Матвіївни Дурицьких. Жили у квартирі на вул. Княжий Затон, 13. До 1996 року Михайло Костянтинович працював головою Старокиївського райсуду, тепер Печерського. 2007 року помер. Дружина та донька виїхали.

— Оксана тут останнім часом не жила, — розказує 56-річна Тетяна Нечуєва з будинку №13 по вул. Княжий Затон. — Так, приїжджала раз на місяць. Може, наш жеківський бухгалтер щось знає. Ліда! — гукає до жінки в червоній сукні. — А Дурицькі давно тут не живуть?

Двокімнатка Дурицьких — на п'ятому поверсі панельної багатоповерхівки. У під'їзді чисто, та кнопки ліфта обсмалені.

— Оксана висока, дуже красіва, — говорить бухгалтер жеку про загиблу. — Приїжджала на "мерседесі" раз на місяць. Знаю, що в неї був собака-пудель. Зараз у їхній квартирі якісь квартиранти.

З 2007 року Дурицька працювала суддею Дніпровського райсуду столиці, з квітня 2008-го — Адміністративного апеляційного суду. У березні 2011 року Оксані виповнилося 33, і Верховна Рада обрала її суддею безстроково.

У те, що Дурицька втопилася, не вірять ані сусіди, ані колеги. У матеріалах слідства багато нез'ясованих деталей. На пляжі знайшли охайно складені речі судді, серед яких був мобільний телефон і ключі від "мерседеса". Машина стояла неподалік. Однак міліціонери тиждень не могли встановити особу загиблої.

Останньою Дурицька розглядала справу, пов'язану із незаконним гральним бізнесом.

— Щось там організація підпільного казино, — каже колега із суду. — Вона винесла рішення впаяти кількамільйонний штраф.

Згідно з третьою версією, Дурицька любила погуляти. Того вечора зустріла трьох на 10 років молодших чоловіків і вирішила розважитися з ними на пляжі. П'яна полізла купатися і втопилася.

Зараз ви читаєте новину «Суддю Оксану Дурицьку знайшли у Дніпрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути