четвер, 05 травня 2016 05:00

"У бізнес вклали 12 тисяч гривень. За місяць повернули їх"

Автор: фото надане Михайлом ДОРОЩУКОМ
  Антоніна Дорощук продає світильники на виставці ”Всі свої” в Києві. Коштують такі 450 гривень
Антоніна Дорощук продає світильники на виставці ”Всі свої” в Києві. Коштують такі 450 гривень

— Власну справу почали після народження сина. Потрібен був нічник. Коли годували вночі немовля, підсвічували мобільним чи ноутбуком. Це незручно. Обійшов кілька магазинів. Китайські з дешевого пластику коштували 350 гривень. Відомих торгових марок — більше тисячі. Чогось якісного за середню ціну не знайшов. Вирішив зробити сам, — каже 32-річний киянин Михайло Дорощук. Разом із дружиною Антоніною виготовляють світильники під власною торговельною маркою.

— Зрозуміли — цей ринок в Україні не зайнятий. Вирішили, що наш світильник коштуватиме не дорожче 500 гривень. Буде з якісного матеріалу. За основу взяли дерево — вільху та сосну. Це м'яка деревина, з нею легко працювати. Знайомого дизайнера попросили, щоб намалював кілька моделей світильників. З п'яти вибрав дві. Ще чотири моделі придумала дружина. У бізнес вклали 12 тисяч гривень. Все, що вдалося зняти з кредитки.

За професією я маркетолог. Від початку планував продавати наші нічники через сайт. Сам його зробив. За місяць повернули всі вкладені в бізнес гроші. На перші вироби деревину купували в будівельному супермаркеті, світлодіодні світильники — із базару. Згодом почали замовляти сировину в постачальників. Домовились із фабрикою, щоб робили нам заготовки.

Перші замовлення розвозив сам. Цікаво було побачити клієнтів. Це були і власники елітних квартир, й орендарі "хрущовок". Тепер користуємося послугами служб доставки. Найбільше замовників — із Києва, також часто відправляємо в Одесу, Дніпропетровськ, Харків, Західну Україну.

Асортимент постійно оновлюємо, зараз маємо 40 моделей нічників. Найкраще продаються з малюнками тварин. До свят робимо тематичні — з кроликом, серцем. Добре беруть такі на подарунки дітям. Рекламуємось у соціальних мережах. Пробували проводити акції, але зрозуміли, що не варто. Це занижує ціну товару. А користі приносить мало. За місяць продаємо 200–250 світильників.

Беремо участь у виставках українських товарів. На "Різдвяному Арсеналі" переконався, що робимо бізнес правильно. Повз наш стенд ішли дві дівчини. Одна каже: "Дивись, класні нічні лампи. За ними всі аж пищать. Вважаються найкращим новорічним подарунком для дитини". Було дуже приємно це почути.

У січні домовилися з оптовиками. Наш товар почали продавати в Москві. Зараз веду переговори, щоб вийти на європейський ринок. Можливо, через деякий час продамо цей бізнес — з правами на торговельну марку, усіма патентами.

Зараз ви читаєте новину «"У бізнес вклали 12 тисяч гривень. За місяць повернули їх"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути