четвер, 21 січня 2010 18:30

На телевізори "Електрона" дають три роки гарантії

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Продавець-консультант нового фірмового магазину від заводу ”Електрон” у Львові Олександр Шкірта показує різні моделі телевізорів цієї марки
Продавець-консультант нового фірмового магазину від заводу ”Електрон” у Львові Олександр Шкірта показує різні моделі телевізорів цієї марки

Львівський телевізійний завод "Електрон" відкрив фірмовий магазин на вул. Олени Степанівни. Тут понад 20 моделей телевізорів — кінескопних і рідкокристалічних. Продають також електром"ясорубки, соковижималки та іншу побутову техніку.

— Наші телевізори складають не в підвальних приміщеннях, а в заводських умовах на сертифікованому обладнанні, — розповідає Діоніс Іваньо, 55 років, заступник генерального директора. — Комплектуючі від світових фірм — "Філіпс", "Тошіба", "Панасонік", "Самсунґ". Це ті ж самі телевізори, що у великих гіпермаркетах електроніки, тільки з національним брендом. Ми даємо три роки гарантії. Наші телевізори дешевші на 30 відсотків, побутова техніка на 50 відсотків.

Телевізори з кінескопами тут коштують 1100–1400 грн, рідкокристалічні — 4–5 тис. грн.

"Електронівська" побутова техніка виготовлена із пластмас. До неї легко знайти комплектуючі.

— Якщо в імпортній електром"ясорубці зносилася шестерня, то легше купити нову м"ясорубку. До нашої ми завжди продамо якусь частинку, — каже Іваньо.

У магазині представлено продукцію двох підприємств концерну — телевізійного заводу "Електрон" та "Електропобутприладу". До концерну входять 14 підприємств. Виготовляють також електродвигуни, електроприлади, вироби з пластмаси.

До концерну входять 14 підприємств

"Електрон" — єдине підприємство із колишніх гігантів Львова — "Кінескоп", "Автонавантажувач", "Полярон", "Електрон", "Львівприлад", "Мікроприлад", — яке вижило у 1990-х і розвивається. Тут 3 тис. працівників.

— Не було жодного року, щоб концерн не виплатив дивідендів своїм акціонерам, — додає Іваньо. — Сьогодні "Електрон" готовий забезпечити сидіннями новий стадіон до Євро-2012 у Львові. Наші надекономні автомобільні обігрівачі на обігрів автобуса замість 10 літрів бензину беруть літр. Їх використовують автопідприємства Росії, Білорусі, Німеччини, Словенії, Польщі, Словаччини, Індії. У США більшість шкільних автобусів оснащені нашими обігрівачами.

Вироби з пластмас та пінополістиролу від "Електрона" замовляють Львівська броварня, данська "Карлсберг", італійська "Ардо". Телевізори концерну стали переможцями національної номінації "100 найкращих товарів року-2009".

Завод запрацював 1957-го. Випускав телевізори "Верховина", "Огонек", "Электрон". 1971 року підприємство виготовило перші в Радянському Союзі кольорові телевізори серії "700". З 1991-го до 2004 року концерн призупинив випуск продукції. 2006 року розпочали виготовляти рідкокристалічні телевізори з діагоналлю екрана 20, 26, 32 та 37 дюймів. Підприємство виробляє 60 тис. одиниць на рік.

Зараз ви читаєте новину «На телевізори "Електрона" дають три роки гарантії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути