понеділок, 06 серпня 2012 06:00

Допомагають членам сект

Центр допомоги постраждалим від сект та псевдорелігійних рухів "Якір" відкрили при Львівській архієпархії Української греко-католицької церкви.

— У нас поки що нема постійного приміщення, консультуємо через електронну пошту та телефоном, — каже координатор центру Анна-Єва Боднар. — За півмісяця до нас звернулися більше 20 осіб. Найчастіше — ті, чиї близькі є догналівцями (парафіяни Української правовірної греко-католицької церкви, яку заснував чех Ілля Догнал у селі Підгірці Бродівського району. Вище духовенство УГКЦ називає їх сектою. — "ГПУ"). Члени секти до нас не зверталися. Думаю, вони не знають про наш центр. Їхня віра забороняє читати газети, дивитися телевізор, вони у замкнутому колі. Кожна секта чи псевдорелiгiйна група працює за схожою схемою. Їх керівники намагаються ввійти в довіру до людини. Якщо вона на той момент переживає життєві труднощі — легко попадає під вплив, забуває про близьких, роботу.

У центрі безкоштовно консультують священики, психологи, педагоги. За потреби скеровують до юриста. Приміщення для організації архієпархія обіцяє надати у жовтні. Де — ще вирішують. Поки що по консультації можна звертатися за тел. 0(96) 041 22 01.

Зараз ви читаєте новину «Допомагають членам сект». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути