понеділок, 17 вересня 2012 05:30

"Цій владі дуже вигідно, щоби люди стали жебраками"

Автор: фото: Наталії Чубенко
  Олег Канівець: ”Намагаюся вирішити кожне окреме питання і проблему села”
Олег Канівець: ”Намагаюся вирішити кожне окреме питання і проблему села”

Кандидат у народні депутати від Об'єднаної опозиції 49-річний Олег Канівець щодня проводить по чотири-шість зустрічей із виборцями у Жидачівському та Стрийському районах. Із 175 сіл свого округу відвідав 58.

— Найбільше селян турбують центральна влада і те, чи зуміємо ми зупинити той бульдозер, коток, що насунувся на Україну, — Януковича, — ділиться враженнями Олег Леонідович. —  Переживають через наступ на мову. Потім іде зайнятість. Тоді проблеми місцевих територій — відсутність доріг, освітленість вулиць, стан ФАПів, клубів. У селі Лучани Жидачівського району клуб валиться, ФАП завалився. У Бородчицях розташована електрична підстанція на 750 кіловатів, платить добрі податки у місцевий бюджет. Тут проходить нафтопровід, а село практично забуте районною владою. Немає дороги, шкільного автобуса. У селі Борусів школярі йдуть з уроків 4 кілометри, а місцева влада каже, немає солярки для "Школярика". У Верхній Стинаві відсутнє опалення в школі, клубі, медпункті.

Ці проблеми ще раз доводять, що бюджет має формуватися знизу догори, а не навпаки. І тоді кошти будуть на місцях та можна буде вирішити левову частку проблем. Це передбачено у програмі політичної сили, яка підтримала мою кандидатуру на виборах до Верховної Ради, та у моїй програмі як депутата-мажоритарника.

Чим відрізняються місцеві жителі та їхні негаразди від "східняків"?

— По селах проблеми однакові. Цій владі дуже вигідно, щоби люди стали жебраками. Тоді в них заберуть основне наше багатство — землю. Влада хоче, щоб із 1 січня був знятий мораторій на продаж землі. І тоді людина, яка не має засобів до існування, продасть свій земельний пай по заниженій ціні. Угіддя скуплять олігархи.

Як будете вирішувати проблеми виборців?

— Планую постійно приймати людей. Виборцям Стрийщини і Жидачівщини пропоную створити громадські ради. Беру на себе обов'язок зустрічатися з кожною громадською радою щомісяця. Буду звітувати перед ними, слухати їхні рекомендації. Разом вирішуватимемо проблеми.

Які методи агітації застосовуєте, щоби люди вам повірили?

— Пряма доступна розмова очі в очі. Розповідаю про свій трудовий і політичний шлях, про сім'ю, помилки. Відкритий діалог викликає довіру. Я закликаю не розчаровуватися в опозиційних силах. Повірити політикам, які створили Об'єднану опозицію "Батьківщина". Оскільки інших альтернативних політиків нема. Лише ці люди поставили собі за мету усунути режим Януковича шляхом прийняттям закону про імпічмент президенту.

Порівняйте ситуацію у львівських селах два роки тому, до приходу Януковича, і зараз. Що змінилося?

— Ще більше зруйнувалися дороги, занепали ФАПи і Народні доми. Відчутніше зменшилося фінансування закладів освіти. І нічого дивного в цьому немає. Адже фінансування Адміністрації президента збільшили в 1,7 раза, Міністерства внутрішніх справ у 1,8 раза, Генпрокуратури в 2,5 раза. Стадіон у Львові всемеро дорожчий, ніж аналогічний у Батумі. Кілометр Донецької об'їзної дороги вартує в дев'ять разів більше, як шляху в Європі. Нам кажуть, що немає грошей у держави. Мінімальна пенсія 948 гривень. А на один день утримання президента витрачають із держбюджету мільйон 360 тисяч гривень. Зрозуміло, що все погіршується.

Чи застосовують проти вас чорний піар?

— Так. Висунули двійника, якого знайшли в Миколаївській області. Я уже на нього подав скаргу в ЦВК. Вона визнала його дії протиправними. Опублікував відкритого листа до нього, закликаю до його совісті. Були факти залякування в окрузі. Найбільше здивований, що вони йдуть не з боку райдержадміністрацій. У Жидачівському районі проти мене працює голова районної ради. Мене не пустили у Народний дім, я спілкувався з людьми на вулиці, доки сільський голова дав дозвіл відкрити клуб.

Чим ви відрізняєтеся від своїх опонентів?

— Працелюбністю. Я був депутатом обласної ради, помічником-консультантом народного депутата. Сьогодні у мене є благодійний фонд "Добре серце" і я регулярно приймаю людей. Намагаюся вирішити кожне окреме питання і проблему села.

Зараз ви читаєте новину «"Цій владі дуже вигідно, щоби люди стали жебраками"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути