четвер, 16 квітня 2009 19:35

12 ювелірів і дизайнерів прикрашали писанку шість годин

Автор: фото: Ярослав БЛИЗНЮК
  Луцькі ювеліри зробили найбільшу копію великоднього яйця Фаберже у лаунж-ресторані ”Золото”. Вони претендують на місце у Книзі рекордів України
Луцькі ювеліри зробили найбільшу копію великоднього яйця Фаберже у лаунж-ресторані ”Золото”. Вони претендують на місце у Книзі рекордів України

50 морських перлин і мушель, 120 бісеринок, 70 кульок бурштину та гірського кришталю прикрасили єдину в Україні інкрустовану "Великодню писанку Фаберже". Витвір у стилі чеського ювеліра виготовили минулої п"ятниці луцькі майстри у лаунж-ресторані "Золото".

Коштовність нагадує яйце, яке ювелір Карл Фаберже виготовив 1914 року в подарунок російському цареві Миколі ІІ. Проте луцька писанка вп"ятеро більша — заввишки 30 см та діаметром 25 см. Над нею працювали майже 6 год. 12 ювелірів і дизайнерів Луцького національного технічного університету.

— Досі ніхто не виготовляв писанок на взірець фабержевих. Окрім розпису, майстри інкрустували пасхальне яйце коштовностями, не позбавляючи його українського колориту, — каже організатор акції Ірина Новодольська, 24 роки.

За основу писанки взяли найбільше страусине яйце, обклеєне плівкою та цупким кольоровим папером. Оздоби обережно приклеювали до шкаралупи.

Яйце під склом можна побачити у розважальному клубі "Золото". Після Великодня його виставлять на аукціон. Гроші з торгів підуть на подарунки сиротам.

Зараз ви читаєте новину «12 ювелірів і дизайнерів прикрашали писанку шість годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути