понеділок, 25 лютого 2013 13:08

Юні українці починають сексуальне життя у 13 років

Юні українці починають сексуальне життя у 13 років
Фото: lady.tochka.net

Все частіше українські дівчата вагітніють у 14-15 років. Про це в інтерв'ю кореспонденту Gazeta.ua розповіла столична дитяча психолог Валентина Домська.

"В Україні все частіше вагітніють у 14 років. Дехто зважується народити, більшість на прохання батьків і хлопців робить аборти, - говорить психолог. - На Західній Україні намагаються зберегти дитину, бо там аборт сприймають як великий гріх. На сході народжують рідше. Не розуміють, що після аборту у такому віці дівчинка може стати безплідною".

Підлітки починають жити статевим життям у 13 років.

"Займатися сексом нинішні школярі починають у 7-8 класі, - каже Домська. - У старших чоловіках дівчата шукають любові і тепла, яких не доотримували вдома. Багато підлітків із благополучних сімей починають жити статевим життям на зло батькам. Намагаються у такий спосіб довести свою самостійність".

За словами психолога, молоді мами зазвичай самі довго не знають, що вагітні.

"Токсикоз підлітки сприймають як отруєння, а перейми плутають з виразкою чи гострим болем у животі. Часто приховують вагітність від батьків. В українських сім'ях не заведено говорити про секс і його наслідки. Торік займалась з дівчинкою, яка народила у 14 років, поки батьки були на роботі. Дитинка родилась недоношеною і померла. Школярка загорнула малюка у рушник і викинула на смітник. Сусіди побачили і викликали міліцію. Батьки найняли хорошого адвоката. Дівчину не посадили. Дали два роки умовного ув'язнення. Але ж це травма на все життя".

16-річна Яна Гречка з Миколаєва торік знялася у програмі "Вагітна у 16" на каналі СТБ. Дівчина любила одного хлопця, а завагітніла від іншого. Після пологів могла зійтися з батьком свої дитини, але записала малюка як матір-одиночка і залишилась самотньою.

"Чомусь склався стереотип, що після народження дитини жінка не зможе влаштувати своє особисте життя, - розповідає психолог. - Я знаю жінку, яка народила у 15 років двійню, а у 19 років вдало вийшла заміж за хлопця, який упадав за нею ще зі школи. Якщо чоловік вас любить, то діти не повинні стати для нього перепоною".

За спостереженням психолога, вагітність у такому ранньому віці виношують здебільшого дівчата в Центральній і Західній Україні.

"У східних і південних областях рання вагітність рідко закінчується пологами. Шкода, що батьки не розуміють, що аборт у такому ранньому віці може зробити жінку бездітною. Батьки повинні змиритися з тим, що сталося і підтримувати свою дитину. Якщо знаєте, хто батько дитини, варто поговорити з ним і його батьками. Допоможіть дітям створити молоду сім'ю, якщо це можливо. Будьте для майбутньої породіллі опорою, даруйте любов та опіку", - радить дитячий психолог.

Зараз ви читаєте новину «Юні українці починають сексуальне життя у 13 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути