вівторок, 12 лютого 2013 06:30

Дев'ятирічна дівчина народила здорову дитину

Мексиканка 9-річна Дафне з міста Запопан, штат Халіско, більше ніколи не матиме дітей. На прохання батьків її стерилізували після того, як наприкінці січня вона народила цілком здорову доньку. Немовля важило 2,7 кг, мало 50 см зросту. Минулих вихідних породіллю з дитиною виписали з лікарні.

— Через несформований таз робили кесарів розтин. Операція минула успішно, — кажуть медики.

Дафне — одна з 11 дітей у сім'ї. Вона не ходить до школи, бо допомагає по господарству. Інколи виходить у магазин. За словами батьків, аби прогодувати родину вони важко працюють. Доглядати за дітьми не мають часу. Про вагітність доньки здогадалися, коли вона була на сьомому місяці.

— Дафне на вигляд старша свого віку. Десь на 15 років. Має з півтора метра зросту. У неї світла шкіра і довгі коси, — розповідає сусідка.

За її словами, мати Дафне неписьменна, займається проституцією. Кажуть, часто з дому неблагополучної родини чули крики. Тож сусіди повідомили у поліцію, що батьком новонародженої Марії може бути вітчим Дафне. Він часто бив її посеред вулиці.

— Те, що він зробив, соромно для нашої сім'ї. Не розумію, чому дружина покриває його. Вони обоє брехуни, — говорить родич. Не називається.

Породілля стверджує, що батько дитини — 17-річний місцевий.

— Я казала йому, що вагітна. Він пропонував тікати разом із ним, — каже Дафне.

Зараз хлопця розшукує поліція. Його звинувачують у зґвалтуванні та знущанні над неповнолітньою.

— Якщо доведемо, що він батько дитини, йому загрожує суд. Незважаючи на те, що Дафне стверджує, ніби той хлопець її бойфренд. Мати породіллі просить затримати винуватця, — розповідає поліцейський Ліно Гонсалес.

За мексиканськими законами, сексуальні стосунки між людьми до 15 років вважають жорстоким поводженням з дітьми. Навіть якщо секс відбувається за двосторонньою згодою, винуватця карають.

Щороку в Мексиці народжують близько 480 тис. 14-18-річних. Такі дані надає міністерство охорони здоров'я країни.

— Буває, що вагітніють і в 10 чи 12 років. Але це швидше винятки. Таке стається переважно після зґвалтувань. Фізіологічно дівчатка нерозвинені. Ризик збільшується, коли вагітніють молодші 15-річного віку, — пояснює Антоніо Флорес, мексиканський експерт у сфері охорони сексуального та репродуктивного здоров'я.

Наймолодшою матір'ю у світі вважають перуанку 79-річну Ліну Медіну, яка народила у 5 років 7 місяців. Її син при народженні важив 2,7 кг. Помер у 40 років від хвороби кісткового мозку.

Зараз ви читаєте новину «Дев'ятирічна дівчина народила здорову дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути